Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında gittiği Ukrayna'da Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

- Ukrayna ile kriz kelimesinin bir arada anılması bizleri üzmektedir. Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün her zaman yanındayız.

- Mevcut sorunlara uluslararası hukuk ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde diplometik yollardan çözüm bulunmasını diliyoruz. 12 Şubat'ta Minsk'te varılan mutabakatı destekliyoruz. Açılan bu fırsat penceresi sonuna kadar aralanmalıdır.

'KIRIM TÜRKLERİNİN DURUMUNU YAKINDAN İZLİYORUZ'

- Ukrayna yönetiminin kriz sürecinde ülkelerinde olan sadaketlerini ortayaa koyan Kırım Tatarları başta olmak üzere tüm etnik grupların hakkını tanıyan tavrının devamını diliyoruz. Bu vesileyle değerli dostuma teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Türkiye olarak tarihi ve kültürel bağımızın bulunduğu Kırım Tatar Türkleri'nin durumunu yakından izliyoruz.

10 MİLYON DOLARLIK HİBE

- Biz de stratejik ortağımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ukrayna'ya 50 milyon dolarlık kredi açmayı kararlaştırdık. Yerlerinden edilmiş kişiler için kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık yardımı hibe olarak Ukrayna hükümetine iletme kararı aldık.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ