Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'nin United Airlines havayolu şirketinin, fazla rezervasyon yaptığı bir uçakta, yolculardan birinin sürüklenerek uçaktan çıkarılması nedeniyle büyük tepki alması üzerine, bir güvenlik görevlisi soruşturma açılmak üzere görevden uzaklaştırıldı.

Uçaktaki diğer yolcular tarafından internete koyulan görüntülerde, bağırarak itiraz eden yolcu Chicago'dan Kentucky eyaletindeki Louisville kentine gidecek olan uçaktan zorla indiriliyor.

Görüntülerde yolcunun ağzının kanadığı ve gözlüğünün düştüğü ve gömleğinin yukarı kadar sıyrıldığı görülüyor. Sosyal medyada büyük tepkiye yol açan bu video ile United havayolu şirketi bir ay içerisinde ikinci kez yolcularına olan davranışlarından dolayı tepki çekti.

Reuters tarafından görülen ve United çalışanlarına gönderilen bir mektupta şirket CEO'su Oscar Munoz, yolcuya yapılan davranıştan dolayı özür dilemedi ve yolcunun güvenlik görevlilerine "karşı geldiğini" söyledi.

Chicago Havacılık Kurumu, görevlilerden birinin protokole uymadığını ve kurumun onaylamadığı davranışlarda bulunduğu için hakkında soruşturma açılmak üzere görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ