Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de "Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet" gösterisi

        ABD'nin New York kentinde yaşayan bir grup Türk, şehitler için dua edip, terörü lanetlemek için bir araya geldi. Grup, PYD'nin terör örgütü olmadığını ifade eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a hitaben, "Bay Biden, hala PYD'nin bir terör örgütü olduğunu düşünüyor musun?" pankartı açtı.

        Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu önünde toplanan Türkler, "Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet" sloganıyla gösteri düzenledi.

        Azerilerin de destek verdiği gösteride, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "PKK'nın kökü kazınacak" sloganları atan Tükler, açtıkları İngilizce pankartlarda, "PYD PKK'dır = Terör" ifadesiyle Türkiye'de yaptığı bir açıklamada PYD'nin terör örgütü olmadığı düşüncesinde olduğunu belirten ABD Başkan Yardımcısı Biden'a hitaben, "Bay Biden, hala PYD'nin bir terör örgütü olmadığını düşünüyorsun musun?" diye sordu.

        Gösteride terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup dua ettikten sonra İstiklal Marşı'nı söyleyen grup, protesto ve anma eyleminin ardından dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ