Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa AB’nin önceliği Türkiye ile anlaşmak

        GAZETE HABERTÜRK

        Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye ile mart ayı başında bir mülteci krizi zirvesi gerçekleştirileceğini, zirvede Türkiye ile Avrupa Komisyonu’nun üzerinde anlaştığı eylem planının görüşüleceğini söyledi.

        Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nde konuşan Tusk, “AB-Türkiye eylem planı önceliğimiz” dedi ve planın hayata geçebilmesi için AB üyelerinin oybirliğiyle onay vermesi gerektiğini hatırlattı.

        Tusk sözlerine, “Planı hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız” diyerek devam etti. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise krizin çözümü konusunda tek alternatifin Türkiye ile anlaşma olduğunu vurguladı. Juncker, “Türkiye ile akılcı bir işbirliğinden başka seçeneğimiz yok” ifadesini kullandı.

        MARTTA KARAR VERİLECEK

        Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’ne katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa Birliği ile Türkiye arasında sığınmacı krizi konusunda uzlaşmaya varılan eylem planının başarılı olup olmadığına dair marta kadar karar verileceğini söyledi. Merkel, mart ayındaki AB Zirvesi’nde Türkiye ile birlikte bilanço çıkarılmasının hedeflendiğini, Avrupa’nın Türkiye’den mülteci kabul etmesinin ancak planın başarılı oldu- ğunun anlaşılması durumunda mümkün olacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ