Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Uluslararası insan hakları örgütleri, saldırıların önlenmesini istedi

        Uluslararası insan hakları örgütleri, Avrupa'da sığınmacılara yönelik saldırıların önlenmesini istedi.

        Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (FRA), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) ile Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonunun (ECRI), "21 Mart Uluslararası Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü" dolayısıyla yaptığı ortak açıklamada, Avrupa'da sığınmacılara karşı saldırıların arttığına işaret edilerek bu saldırılardan bazılarının "ölümcül" olduğu vurgulandı.

        Etnik, dini ve kültürel farklılıklara dayalı düşmanlıktan kök alan nefret suçunun sadece aşırı gruplar tarafından değil, siyasiler, medya ve sosyal medya üzerinden açık bir şekilde ifade edildiği belirtilen açıklamada, "Hükümet ve devlet otoriteleri, acil ve kararlı bir şekilde harekete geçmelidir." ifadesi kullanıldı.

        Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı Direktörü Michael O'Flaherty, "Irk ayrımcılığının tasfiye edilmesi daha önce hiç bu kadar öncelikli olmamıştı. Bu tehdit devam ettiği sürece, kıtamızda, dışlanmanın zerresinin kökünü kazımalıyız ve dışlanmış grupların marjinalleşmesine izin vermemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ