Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ESAD-YPG ittifakında çatırdama

        GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’de en uzun süren ittifak da çatırdıyor. İç savaşın başından beri saldırmazlık ilkesini sürdüren Esad rejimi askerleri ile YPG güçleri dün ilk defa çatıştı.

        Mardin’in Nusaybin İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentinde dün çıkan çatışmada, 10 kişi yaşamını yitirdi. Çatışmada bir sivilin de öldüğü bildiriliyor. Iraklı Kürt kaynaklara göre, çatışmaya Suriye askerlerinin Kamışlı çarşısından geçen YPG güçlerine ateş açması yol açtı.

        Basnew sitesine göre, öğle saatlerinde Suriye rejimi askerleri yol kontrolü yapmak isteyince YPG’ye bağlı “asayiş güçleri” müdahale etti. Rejim askerleri ve YPG güçleri de çatışmalara müdahil oldu.

        Çatışmalarda 8’i rejim askeri, 2’si YPG asayiş güçleri üyesi 10 kişi hayatını kaybetti. YPG asayiş güçlerinin 12 rejim milisini tutukladığı ileri sürüldü. Çatışma, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü tarafından da doğrulandı.

        ABD ÜSSÜ GERDI

        Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Kamışlı’da çatışma yaşanmamıştı. Kamışlı’nın bağlı olduğu Haseke’de 2011’den bu yana hem rejim güçleri hem de YPG’liler bulunuyor.

        Kentte, 2015’in son gününde üç ayrı noktaya DAEŞ tarafından bombalı araçlarla saldırı düzenlenmiş, 16 kişi yaşamını yitirmişti. Bölgede ABD’nin bir üs inşa etmesinin gerginliği artırdığı kaydediliyor.

        DAEŞ’İN ELEBAŞLARINDAN EL-CEBURİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Suriye’de iç savaşın bittiğinden beri çatışmadan uzak duran Esad askerleri ile YPG güçleri dün Kamışlı’da çatıştı. 10 kişinin öldüğü çatışmaların ardından gerginlik sürüyor. ABD’nin PYD bölgesinde üs inşa etmesi, Esad rejimini rahatsız ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ