Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüştü

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bir araya geldi.

        Başkent Riyad'daki Yemame sarayında gerçekleştirilen görüşmede, iki yıl boyunca dönem başkanlığını devralan Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ni başarıyla sonuçlandırması, nihai bildiri de alınan kararların bölgenin ortak çıkarına hizmet etmesi yolundaki beklentiler ve Çavuşoğlu ile Suudi mevkidaşı arasında imzalanan iki ülke arasında koordinasyon konseyi kurulmasına yönelik anlaşmanın arz ettiği önem dile getirildi. Görüşmede ayrıca bölgesel görüşmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

        Görüşmeye Suudi Arabistan tarafından Kral Selman'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Devlet Bakanı Mübarek bin el-Ayban, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd Tarifi, Türkiye tarafından ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve diğer yetkililer katıldı.

        Kral Faysal Araştırmalar ve İslami Çalışmalar Merkezinin, Suudi Arabistan eski Dışişleri Bakanı Suud el Faysal’ın anısına Riyad’da düzenleyeceği konferansa katılması beklenen Çavuşoğlu'nun akşam saatlerinde ülkeden ayrılması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ