Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ünlü fütürist Michio Kaku'dan yeni kehanetler

        GAZETE HABERTÜRK

        Teknoloji devi Google’ın danışmanları arasında yer alan Japon asıllı Amerikalı teorik fizikçi ve fütürist Prof. Dr. Michio Kaku, ‘Curiosity Stream’ adındaki belgeselde “2045 yılına kadar insanların kişiliklerine sahip hologramları yaratılabilecek” açıklaması yaptı. Kaku’ya göre böylece insanlar sevdikleriyle sanal da olsa iletişim kurmayı sürdürebilecek, ölen kişilerin yapay zekâya sahip ‘avatarlar’ıyla “normal bir konuşma” yürütebilecekler.

        Bu konuda çalışmalar ise çoktan başladı. Rus girişimci Dimitri Itskov, “Avatar 2045” adını verdiği projesinde kişilerin düşünce yapısını çözüp bunu yapay zekâ haline getirmeye çalışıyor. Ancak Itskov’a göre yapay kişilik kilidi kişi ölmeden açılmayacak. Kişiliğinin yapay zekâ haline getirilmesine izin verenler ise bu kişiliğin kimler tarafından ‘indirilebileceğini’ ölmeden önce belirleyebilecek. Karakter özellikleri istenirse bir robota, istenirse de bir holograma yüklenebilecek.

        GİTMEDEN MARS ANIMIZ OLACAK

        Kaku, gelecek yüzyılda Arnold Schwarzenegger’in başrolünü oynadığı 1990 “Total Recall” filminde olduğu gibi insanların yaşamadığı ama “yaşadığına yemin edeceği” anıları ise hafızalarına yerleştirmenin mümkün olabileceğini de ileri sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ