Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan Türkiye'yle ilgili açıklama

        ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Yaşananları tersine çevirebileceği konusunda ona güveniyorum" dedi.

        Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, New York Times gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Trump, başkan seçilmesi halinde Türkiye gibi müttefik ülkelerde olabilecek insan hakları ihlallerine müdahale edip etmeyeceğine dair bir soruyu da cevapladı.

        Cumhuriyetçi aday, ABD'nin başka ülkelere baskı yapmadan önce "kendi bozukluklarını düzeltmesi" gerektiğini söyledi.

        ABD başkan adayı, "Bence başkalarına nutuk atma hakkımız yok. Ülkemizde olup bitenlere bir baksanıza! Birileri polis memurlarını soğukkanlılıkla vururken, nasıl başkalarına ders verebiliriz ki?" diye konuştu.

        Erdoğan içinse Trump, "Yaşananları tersine çevirebileceği konusunda ona güveniyorum... Bazıları (darbe girişiminin) tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum" dedi.

        Trump, Erdoğan'ın, darbe girişimini siyasi rakiplerini "tasfiye etmek için kullanıp kullanmadığına" dair iddialar sorulduğunda ise, "Dünya ABD'nin ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor ve biz buna rağmen sivil özgürlükler hakkında konuşuyoruz. Ama ben çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum" dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ