Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Melania Trump'ın ceketi dudak uçuklattı!
        1

        ABD Başkanı Donald Trump'a ilk yurt dışı gezisinde eşlik eden eşi Melania Trump'ın kıyafet seçimleri ile son olarak dün giydiği bir ceket polemiklere yol açtı.

        2

        Donald Trump, İtalya'nın Sicilya adasındaki Taormina kasabasında yapılan G7 zirvesine katılırken eşi de Taormina ve çevresinde lider eşleri için düzenlenen etkinliklerde en çok dikkat çeken isim oldu.

        3

        Melania Trump'ın dün Catania kentinde lider eşleri için düzenlenen öğle yemeğinde giydiği 51 bin 500 dolarlık (yaklaşık 185 bin TL) Dolce&Gabbana ceketinin fiyatı ise tartışma yarattı.

        13

        Askeri törenle karşılanan ABD Başkanı ve First Lady ile ilgili bir detay da gözlerden kaçmadı.

        14

        First Lady Melania Trump, Washington'dan ayrılırken üzerindeki dar kesim turuncu etek ve uzun kollu beyaz bir bluz ile görüntülenmişti.

        15

        Ancak Melania Trump, Riyad'a belinde altın rengi bir kemer olan uzun kollu siyah bir tulumla indi. Bu kıyafet değişikliği Melania Trump'ın Suudi Arabistan'a uyum sağlaması olarak yorumlandı.

        16

        ABD basınında yer alan haberlerde, Melania Trump'ın Riyad ziyaretinde başörtüsü takıp takmayacağı sorgulanıyordu. Ancak Melania Trump da, Angela Merkel ve Theresa May gibi uçaktan başı açık bir şekilde indi.

        17

        Donald Trump, 2015 yılında attığı bir tweette Obama'nın eşi Michelle Obama'yı Suudi Arabistan ziyaretinde başörtüsü takmadığı için eleştirmiş, bunun Suudileri aşağılamak olduğunu söylemişti.

        18

        ABD Başkanı Donald Trump'ın ise uçaktan Washington'da bindiği kıyafetle inmesi dikkat çekti.

        19

        Öte yandan Donald Trump'ın ziyareti nedeniyle, Trump'ın Riyad'daki oteline Trump ve Kral Salman'ın el sıkışan bir hologramı yansıtıldı.

        20

        Riyad sokaklarına asılan ve Kral Salman ile Donald Trump'ı yan yana fotoğraflarının yer aldığı panolarda, 'Beraber hüküm süreceğiz' yazısının yer alması dikkat çekti.

        21

        Donald Trump'ın Suudi Arabistan gezisinin ticari anlaşmalar ve ekonomik görüşmeler ekseninde gelişmesi bekleniyor.

        22

        Ülkede birçok yatırımı bulunan Trump'ın, Ortadoğu'da en çok önem verdiği ülkelerden birinin Suudi Arabistan olduğu biliniyor.

        23

        Ziyaretle eş zamanlı olarak Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco'nun 11 ABD şirketiyle 50 milyar dolarlık bir dizi anlaşma imzalaması da, ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri etkileyeceğinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

        24