Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Myanmar'daki Müslümanlar Bangladeş'e geçiş yaptı!

        Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 18 bin Rohingya Müslümanı'nın Myanmar'daki şiddetten kaçarak Bangladeş'egittiğini söyledi.

        Sınırın yakınlarındaki Güney Cox's Bazar kasabasında IOM (Organisation internationale pour les migrations) ofisini yöneten Sanjukta Sahany, "Onlar çok, çok çaresiz durumda" dedi.

        Sahany, "En büyük ihtiyaç gıda ama sağlık hizmetlerine vesğınacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar, en azından bir kısmı kapalı, başlarının üstünü kapatacak bir çatıyaihtiyaç duyuyorlar "dedi.

        Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledilmiş, 100 binden fazla Müslüman da yerinden edilmişti.

        REKLAM

        İngiltere, Arakan'da yaşananları görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırmış,Avrupa Birliği (AB), Myanmar'da ordunun Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliamlara ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Arakan'a gözümüz kapalı değil." açıklamasında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ