Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Venezuela'da muhalefet meclise dönüyor

        Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, lideri olduğu Birleşik Sosyalist Parti'nin parlamentoda üçte iki çoğunluğu elde edeceği beklentisi içinde.

        Chavez, meclisteki sandalyelerden bazılarını muhalefet partilerini tek çatı altında toplayan Demokratik Birlik Masası'na kaptırabileceklerini söyledi.

        Gözlemciler, Chavez için bir sınav olarak görülen seçimlerde iktidarla muhalefet arasında kıyasıya bir mücadele yaşanabileceğini belirtiyor.

        Cumhurbaşkanlığı seçimleri iki yıl sonra yapılacak.

        MUHALEFET SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ

        Hugo Chavez, seçimler öncesinde, oy kullanma hakkı olan 17 milyon kişiden "Venezuela devriminin raydan çıkarılmasına" izin vermemelerini istedi ve muhalefetin bir 'yıkım operasyonu' yapmaya çalıştığını savundu.

        Beş yıl önceki seçimlerde muhalefetin boykotunun da yardımıyla solcu partiler, Meclis'teki 165 sandalyenin tamamına yakınını elde etmişti.

        BBC Karakas muhabiri Will Grant, muhalefetin daha sonra söylem değiştirdiğini, Chavez'le ilgili hoşnutsuzluklarına değil, suç ve hayat pahalılığı gibi konulara odaklandığını söylüyor.

        Resmi verilere göre, Venezuela'da geçen yıl 14 bin cinayet işlendi. Bu, Chavez'in iktidara 1999'dakine göre, iki katlık bir artışı ifade ediyor.

        Muhalefet seçim kampanyasında son dönemde yoğunlaşan su ve elektrik kesintilerini de öne çıkardı.

        Venezuela'da son birkaç gündür şiddetli yağışlar, toprak kaymalarına ve ölümlere neden oldu. Yağışın seçime katılımı etkileyebileceği belirtiliyor.

        BBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ