Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hollanda'dan "dövizli askerlik" mektubu

        Türkiye'de bedelli askerlikle ilgili yürürlüğe giren yeni kanunun Avrupa'daki asker yükümlüsü Türkleri mağdur ettiğini ileri süren Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki Baran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği mektupta, eski yasadan yararlanmak isteyenler için azami geçiş süresi tanınmasını istedi.

        Meclis Başkanı Çiçek'ten bu konuda TBMM'de grubu bulunan partilerle temasa geçmesini isteyen Baran, "Tanınacak bu geçiş süreci, vatandaşlarımızın memnuniyetsizliğinin küskünlüğe dönüşmesini engelleyecektir. Yasa koyucu olan TBMM'nin kendisinin sebebiyet verdiği vatandaşın mağduriyetine çözüm bulacak iradeyi göstereceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

        Yasa değişikliğine ilişkin haberlerin medyada yer almasıyla birlikte gençlerin Türk konsolosluklarına koştuğunu, ama konsoloslukların işlem kapasitelerinin yetersiz oluşunun mağduriyete yol açtığını belirten DSDF Başkanı Baran, mektubunda şunları kaydetti:

        "Yasa koyucu olan TBMM, yasayı hazırlarken, vatandaşların eski dövizli askerlik uygulamasından yararlanması için makul bir geçiş süresi koymadığından, vatandaşın hizmet görme hakkını göz ardı etmiş olup, mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. Bu durum hem içinde yaşadığımız ülkenin basın-yayın organlarında çirkin görüntülerin yer almasına yol açmış, hem de vatandaşlarımız için TBMM'ye yönelik büyük bir memnuniyetsizlik kaynağı olmuştur. Sayıları on binleri bulan Avrupa'daki gençlerimizin yukarda açıkladığımız nedenlerle ortaya çıkan hak mahrumiyeti ve mağduriyetinin giderilmesi için adım atılması ve eski yasadan yararlanmak isteyenler için azami geçiş süresi tanınması yönünde mecliste grubu bulunan partilerle temasa geçmenizi bekliyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ