Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer ''KKTC'nin Geleceği ve Rauf Denktaş'' konferansı

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, ''Beraber ölmeyi başaran Türkiye ve KKTC halkı, elbette beraber daha da ileriye yürümeyi başaracaktır'' dedi.

        Nazilli Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi'nde yaptırılan Rauf Denktaş Parkı'nın açılışı için ilçeye gelen Denktaş, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, ''KKTC'nin Geleceği ve Rauf Denktaş'' konulu konferans verdi.

        Denktaş, KKTC'nin kuruluşunun üzerinden 50 yıl geçtiğini ancak son yıllarda dış mihrakların da baskısıyla unutulmaya terk edilmiş 300 bin kişilik Kuzey Kıbrıs'ın kaderini beklediğini ifade etti.

        Adada çözüm için hep Rum tarafından bir beklenti olduğunu, bu beklentinin tüm dünya tarafından Kuzey Kıbrıs Türkü'nün üzerine yönlendirildiğini ifade eden Denktaş, ''Artık diyoruz ki; 50 yıl geçti. Bu 50 yıl içinde kurduğumuz bu devleti iyi yönetiriz, iyi yönetemeyiz o bizim bileceğimiz iş. Ama bu devletin bundan böyle 300 bin olarak değil, 75 milyon 300 bin olduğunu unutmaksızın ileriye bakması halinde Türkiye üzerinden, Türk dünyası içinde kendi yerini alması yoluyla yaşamaya devam edecektir. Başka da çaremiz yoktur'' diye konuştu.

        Babasının kendilerine ''Türkiye'den uzaklaşma gibi bir ortam çıkarsa, gideceğiniz yer, başvuracağınız makam Anadolu'dur, Anadolu insanının kendi yüreğidir'' sözünü öğütlediğini ifade eden Denktaş, şöyle konuştu:

        ''Çünkü, Kıbrıs Türkleri 1 asıra yakın süre İngiliz döneminde bayrağın, Türklüğün ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmişti. Beraber ölmeyi başaran Türkiye ve KKTC halkı, aynı milletin evlatları elbette beraber daha da ileriye yürümeyi başaracaktır. KKTC'nin uluslararası devletler camiası içindeki yerini görmek belki bize nasip olmaz ama oralarda babam ile birlikte, dedelerimiz ile birlikte, şehitlerimiz ile birlikte bunun gerçekleştiğini mutlaka göreceğiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ