Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Ece Hakim: Bitirme tezimi hazırladım! Aylar sonra ilk paylaşım - Magazin haberleri
        1

        Oyuncu Ece Hakim, 2016 yılında Harvard Üniversitesi'nde tam burslu okumaya hak kazanmış ve rol aldığı diziye de veda etmişti.

        2

        En son geçtiğimiz ağustos ayında paylaşımda bulunan ve bir süredir sosyal medyadan uzak duran Hakim, bu durumun nedenini açıkladı.

        3

        "HARVARD'DA BİTİRME TEZİM ÜZERİNE ÇALIŞIYORDUM"

        Bu süreçte bitirme tezini hazırladığını ifade eden Ece Hakim, Instagram'dan yayınladığı gönderide şu ifadelere yer verdi:

        Hepinize merhaba! Uzun süredir Instagram'da aktif değildim çünkü Harvard'da bitirme tezim üzerine çalışıyordum. Kadının toplumdaki yerine dair sahip olduğum hassasiyeti beni takip edenleriniz bilir. Psikoloji bitirme tezimi de kullandığımız dilin, erkek egemen alanlarda çalışan kadınlara karşı sahip olduğumuz bilinçdışı inançları nasıl etkilediği üzerine yazdım. Bu yorucu ama ödüllendirici süreç boyunca destekleri için tüm aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.

        4

        "KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN TÜRKİYE'YE DÖNEMEDİM"

        Ünlü oyuncu, yaklaşık üç ay önce Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı.

        Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bir yıldır ailesinin yanına gelemeyen Hakim, gurbetin biteceğini ifade etmişti.

        Mutluluğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren 22 yaşındaki oyuncu, gönderisine şu notu düşmüştü:

        Koronavirüs yüzünden bir yıldır Türkiye'ye dönemedim. İnsanların 'ev'lerine sığındıkları bu dönemde benim 'ev'im diye benimseyebileceğim fiziksel bir alanım olmadı. Şimdi, bir yılın ardından Türkiye'ye dönmeme bir hafta kalmışken, bana kendimi ev gibi hissettiren yerleri ve insanları hatırlamak istedim.

        5

        "KAFANI DERSLERDEN KALDIRMA!"

        Ece Hakim, geçtiğimiz aylarda ise öğrenci arkadaşlarıyla birlikte çekilen bir karesini Instagram hesabından yayınlamıştı.

        Hakim'in paylaşımının ardından bir sosyal medya kullanıcısı, şu yorumu yapmıştı:

        Sadece okulunla ve derslerinle ilgilen Ece'ciğim. Ailen seni bu soytarılıklara, bu gereksiz aktivitelere katılman için göndermedi. Ailen sen orada okuyabil diye burada kim bilir neler çekiyor, neler yaşıyor bunları unutma... Ve kafanı derslerinden kaldırma.

        6

        Oyuncu, bu mesaja şu sözlerle yanıt vermişti:

        Bunları yazarken keşke bu fotoğrafta gördüğünüz tüm öğrencilerin Harvard'a gelebilmek için 'neler çektiğini' de göz önünde bulundursanız. Ben Harvard'a gelmeden önce de sizin 'gereksiz' bulduğunuz aktivitelere katılıyordum, hala da katılıyorum.

        Hedeflediğim okulda okuduğuma göre de, bu 'gereksiz' aktivitelerin eğitimime engel olduğunu düşünmüyorum. Ben sizin tam aksiniz görüşündeyim. Bence ben kafamı kaldırmalıyım. Herkes kafasını kaldırmalı ki yalnızca başarılı değil ama aynı zamanda mental sağlığı da yerinde bireyler var olabilsin.

        19

        ŞAHAN GÖKBAKAR

        Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ