Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri sahiplerini buldu - İş-Yaşam Haberleri

        Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği'nin Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlediği, pazarlama ve iletişim yarışmasıEffie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri'nin 11'si düzenlendi.

        Yarışmaya, 1 Ocak 2018 ve 1 Mart 2019 dönemi içinde TV, basın, radyo, açıkhava, sinema, internet mecralarından en az birinde yayınlanmış ulusal kampanyalar katıldığı belirtildi.

        Doğrudan pazarlama, satış promosyonu, satış noktası etkinlikleri, halkla ilişkiler gibi birçok farklı iletişim kampanyalarının yarıştığı Effie Ödülleri’ne katılımın 2018’e göre yüzde 10 artış gösterdiği bildirildi.

        REKLAM

        Bu yıl en fazla başvuru yapılan üç kategorinin ise "Küçük Bütçeyle Büyük Başarı", "Telekomünikasyon" ve "Tatlı Tuzlu Atıştırmalıklar" olduğu kaydedildi.

        4 YENİ KATEGORİ EKLENDİ

        Yapılan açıklamaya göre, bu sene gelişen ve değişen pazarın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Özel Ödüller”e ; “Gençlik Pazarlaması”, “Influencer Kullanımı”, “Veri Odaklı Medya Kullanımı” ile Türkiye’ye özel Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olmak üzere 4 yeni kategori eklendi.

        Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği özel kategorisi ile cinsiyetler arası eşitsizliği teşvik eden geleneksel rolleri ve yaşam tarzlarını sorgulayan, cinsiyet rollerine dair toplumdaki çeşitliliği yansıtan ve bu konuda farkındalık yaratan işlerin ödüllendirildiği bildirildi.

        Bu kategoride, “Hepimizin Elinde” kampanyasıyla Cif ve Sobraz, “Kadın Gücü” kampanyasıyla OPET ve VMLY&R Altın Effie’nin sahipleri oldu.

        Bu sene Effie’nin eğitici yanını öne çıkaran ve güçlendiren başka yeniliklerin de gerçekleştirileceği aktarıldı. Bu kapsamda, ödül töreninin ardından 22 Mayıs’ta Reklamcılar Derneği’nde yapılacak jüri panelinde, jürinin yaşadığı Effie değerlendirme tecrübesinin sektörle paylaşılacağı bildirildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ