Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hollywood yıldızları ve uçakları - AIRPORT Haberleri

        Hollywood’un en gözde aktörlerinden biri olan Tom Cruise’un, Amerikan yapımı Gulfstream IV’ü var. Steve Jobs, Larry Ellison, Mark Cuban ve John Travolta’da iş jeti olarak tercihlerini Gulfstream’den yana kullananlardan. Aynı zamanda çok iyi bir pilot olan ve 5 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Travolta sadece bir uçakla yetinmeyip, Boeing 707 tipi büyük gövdeli uçağı da özel jete dönüştürmüş. Ünlü aktörün ayrıca Bombardier yapımı bir adet 12 milyon dolara satın aldığı Learjet’i var. Rupert Murdoch, Kirk Kerkorian da gökyüzünün en konforlu, en pahalı ve en büyük iş jeti olan Boeing Business Jets (BBJ) sahibi. Uçağın fiyatı 55 milyon dolar.

        Google’un kurucularından Sergey Brin ve Larry Page’in yine büyük gövdeli uçak olan Boeing 767’si var. Ünlü talk showcu Oprah Winfrey 48 milyon dolara satın aldığı Kanada yapımı Bombardier Global Express XRS ile uçuyor. Ünlü şarkıcı Celine Dion’da Oprah gibi aynı jete sahip. Indiana Jones filmlerinin unutulmaz yıldızı Harrison Ford, De Havilland yapımı DHC-2 Beaver ile uçuyor.

        Jerry Seinfeld, Nicole Kidman, Tom Hanks ve Julia Roberts gibi yıldızlar ise bir jet satın almaktansa filosunda yüzlerce farklı tip ve büyüklükte iş jeti bulunan uçak kiralama şirketi NetJets’ten hizmet alıyor.

        Angelina Jolie ise oldukça mütevazi bir jet seçmiş. Pilot lisansına sahip güzel yıldız, fiyatı 360 bin dolar olan ve paraşütü sayesinde dünyanın en güvenli uçaklarından biri kabul edilen Cirrus SR22 ile uçuyor.

        Rus iş adamı ve Chealsa klübünün sahibi Roman Abramovich, en gösterişli jetlerden birine sahip. Abramovich seyahatlerini normalde 180 koltuklu olan ve içini bir saray haline getirdiği Boeing 767 ile yapıyor.

        John Travolta gibi pilot olan şarkıcı Bruce Dickinson da büyük jet sevenlerden. Şarkıcının Boeing 757’si iş jetlerinin en büyüklerinden biri. İşte jet sahibi diğer ünlüler:

        BRUCE WILLISGULFSTREAM G550

        JULIO IGLESIAS GULFSTREAM G450

        BILLYCOSBY GULFSTREAM GIV

        JENIFER LOPEZ CESSNA 750

        WAYNE NEWTON FOKKER F28

        DEXTER HOLLAND CESSNA 525

        BON JOVI DAUPHIN

        METALLICA GULFSTREAM G IV

        MICHAEL JORDAN GULFSTREAM IV

        Ucusrotasi.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ