Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları ne oldu? | Çeyrek altın ne kadar? (21.09.2016) - Altın Haberleri

        BoJ'un para politikasında değişikliğe gitmesi ve parasal genişlemenin artarak devam edeceğinin görülmesinin ardından altının onsu 1.320 doları aşarken, gram altında buna paralel 126,5 liraya kadar çıktı.

        Altının gram fiyatı, dolar kurunun yatay seyretmesiyle uluslararası piyasadaki ons altına paralel hareket ederken, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 yükselişle 126,4 liradan işlem görüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Altının ons fiyatı ise Asya piyasalarında gördüğü en düşük 1.308 dolardan yükselişe geçerek şu dakikalarda yüzde 0,5 primle 1.321 dolardan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207, Cumhuriyet altını 843 liradan satılıyor.

        AA Finans Analisti İslam Memiş, BoJ'un para politikasını değiştirerek ilave teşvik anlamına gelebilecek kararlar almasının piyasalarda olumsuz bir fiyatlamaya neden olmadığını belirtiyor. Bu akşam saat 21.00'de açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiren Memiş "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün faiz artırımına gitme olasılığı anketlerde yüzde 22 olarak görülüyor. Genel olarak Fed'in para politikasında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, söylemlerinde şahin bir duruş sergileyeceğini öngörüyoruz. Bu beklenti altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olabilir." ifadelerini kullandı.

        Memiş, altının ons fiyatının teknik olarak 1.330 dolar seviyesini test edebileceğinin sinyalini verdiğini kaydederek, bunun Fed fiyatlaması olduğunu, altın fiyatlarının düşüş trendini tamamlamadığı görüşünü koruduğunu dile getiriyor. Fed kararıyla birlikte altın fiyatlarındaki yükselişlerin yatırımcılar için satış fırsatı olacağını tahmin eden Memiş, altının gram fiyatında ise bir miktar daha yükselişler görülebileceğini ve 127 lira seviyesinin görülebileceğini belirtiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ