Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Stanley Fischer: Piyasalarda belirsizlik arttı - Döviz Haberleri

        ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in kendi tahminlerine göre 2016'da 4 faiz artışı olabileceğinibelirtti.

        Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, piyasanın Fed'den bu yıl 2 kez faiz artırma beklentisini ' çok düşük' bulduğunu belirterek, Fed'in kendi tahminlerine göre 4 faiz artışı olabileceğini ifade etti. Fischer, bununla birlikte, politikanın otomatik olarak belirlenmediğini söyleyerek; "Yine de kaç faiz artışı olacağını bilmiyoruz"dedi.

        CNBC'ye konuşan Fischer piyasaların ne düşündüğünü takip ettiklerini ancak piyasaların düşünceleriyle hareket etmeyeceklerini belirtti. Fischer petrol fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki yükselişin sonsuza kadar devam etmeyeceğine dikkat çekerken enflasyonun Fed'in hedefine ulaşacağına inandığını ifade etti.

        StanleyFischer,Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin piyasalarda belirsizliği artırdığını ve bunun uzun vadeli etkileri konusunda emin olmadığını belirtirken, Çin ekonomisinde yavaşlamaya yönelik endişelerin de daha ciddi olabileceğini vurguladı.

        Fed yetkililerinin Aralık ayındaki ortalamatahminine göre banka bu yıl faizleri 4 kez artırabilir.

        yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez geçen Aralık'ta faizleri artırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ