Murat Ülker'den eleştirilere yanıt
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, verdiği bir röportaj üzerine sosyal medyadaki eleştirilere, yine açık yüreklilikle yanıt verdi. Ülker, "Niyeti ne olursa olsun hepsi de uydurma ve gerçek dışıdır" dedi
ABONE OLYıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Milat Gazetesi'nden Serdar Arseven ile yaptığı söyleşinin yayınlanmasının ardından sosyal medyada dile getirilen görüş ve eleştiriler üzerine, bir kez daha Arseven'in sorularını yanıtladı.
Ülker, Milat Gazetesi'nde Serdar Arseven imzası ile yayınlanan röportajı kendi Twitter hesabından yayınlarken, röportaj Yıldız Holding internet sitesine konuldu.
İşte Murat Ülker'in o açıklamaları;
Sosyal medyada zaman zaman ortaya çıkan paylaşımlar için öncelikle belirtmek istediğimiz mesnetsiz, kaynağı belirsiz ve doğru olmamanın ötesinde yakışıksız iddialar olduğudur. Nedenleri üstüne açık bir fikre sahip olmamız mümkün değildir. Ama tahminlerimiz olabilir. Bazıları belki de iyi niyetle iş hayatının dahası küresel ölçekte marka olarak büyümenin güçlüklerini doğal olarak bilmeyen, bu nedenle de kendince bazı ölçüleri kaçıran ifadelerle paylaşımda bulunanlar diye düşünüyoruz. Daha ileri gidenlerin ise özel amaçla belki de yıpratma ya da haksız rekabet kaynaklı tahriklerle ilgili olabileceği ihtimaldir. Ama niyeti ne olursa olsun hepsi de uydurma ve gerçek dışıdır. 1999 yılında kurucumuz merhum Sabri Ülker'in “Ülker ve Yıldız Holding'in, kuruluşundan bu yana hiçbir cemaat, grup tarikat ve benzeri oluşumla ilgisi olmamıştır. Biz, Cumhuriyetin temel ilkelerine gönülden bağlı bir sanayi kuruluşuyuz” açıklaması bugün de altına imza atacağımız bir açıklamadır.