Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TESK: BBDK düzenlemeyi yaptı, artık bankalar esnafın borcunu ertelemeli - İş-Yaşam Haberleri

        Terörden ve doğal afetlerden etkilenen il ve ilçelerde faaliyettebulunan esnaf ve sanatkarların kredi ve kredi kartı borçlarınınertelenebilmesi için BDDK’nın gerekli hukuki çalışmaları tamamladığınıbelirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) GenelBaşkanı Bendevi Palandöken, “Artık sıra bankalarda. Bankalar kredi vekredi kartı borçlarını erteleyerek bu sıkıntılı dönemde esnafa destekolmalı” dedi.

        “BDDK HUKUKİ DÜZENLEMEYİ YAPTI, SIRA BANKALARDA”

        Terör nedeniyle ekonomik olarak da çok zor günler yaşandığını dilegetiren Bendevi Palandöken, “Esnafın vergi, sosyal güvenlik ve benzerikamu borçları için ilgili kamu kurumlarına, kredi ve kredi kartıborçları için de bankalara çağrıda bulunmuştuk. Kredi borçlarıkonusunda BDDK gerekli çalışmaları tamamladı ve alınan kararlar 14Mart tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Şimdi sıra bankalarda.Bankalar, söz konusu borçları erteleyerek esnafı rahatlatmalı” diyekonuştu.

        “KEPENK AÇAMAYAN ESNAF BORÇLARINI ÖDEYEMEZ”

        Kredi borçlarının ertelenmesinin bankaların da işinikolaylaştıracağını dile getiren Palandöken, “Kepenk açamayan esnafınborç ödemesi mümkün değildir. Borçların ertelenmesi vetaksitlendirilmesi halinde hem bankalar alacaklarını daha kolay tahsiletme imkanı bulacaklar, hem de esnafın iflas etmesini önleyerekekonomiye katkı sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ