Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BiP’e görüntülü ve sesli görüşme geldi - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Turkcell anlık mesajlaşma uygulaması BİP’e sesli ve görüntülü arama özelliği ekledi. Bu özellik sayesinde BİP’i kullananlar, artık mesajlaşma ekranından çıkmadan arama butonuna basarak birbirleriyle sesli veya görüntülü görüşme yapabiliyorlar.

        Bugüne kadar 3.4 milyondan fazla kez indirilen yeni BİP, tamamen yerli bilgi birikimi ve kaynaklarla Türkiye’de geliştiriliyor. Uygulamalar üzerinden sesli ve görüntülü arama yapılabilmesi için güçlü bir altyapı desteği gerekiyor. Kaybolan mesajlar ile mesajı gönderen kişinin belirlediği süre sonunda sohbet ekranından yok olan mesajlar BİP’e eklenen özelikler arasında yer alıyor.

        TÜM OPERATÖRLER KULLANABİLİYOR

        Kullanıcılarına kendi “caps”lerini oluşturma seçeneği de sunan uygulamayla, mesajlaşanlar, akıllı telefonlarında bulunan bir fotoğrafı kullanarak ya da yeni fotoğraf çekerek “caps” oluşturabiliyor. Turkcell kullanıcıları BİP üzerinden yaptıkları her türlü paylaşımını internet kotalarını harcamadan yapabiliyorlar. Tüm operatörlerlerin abonelerinin kullanabildiği uygulamayı, iOS veya Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcıları ücretsiz indirebiliyor.

        Uygulamayla 160 ülkede ‘bip’liyorlar

        Turkcell’in büyümesine katkı yapacağına inandığı ürünlerin başında gelen BİP, 160’ın üzerinde ülkede indirildi. Turkcell, BİP’in Botsvana’dan bile indirildiğini tespit etti. BİP’in kullanıcılarının yarıya yakınını diğer operatörlerin aboneleri oluşturuyor. Turkcell’in düzenlediği kampanya ile BİP yükleyen Turkcell’liler, 1 GB internet kazanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ