Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye Kahve Kavurma Şampiyonası'nın birincisi belli oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Kahveye olan tutkusunu iş yaşamında başarıya dönüştüren İzmirli üniversite öğrencisi Serkan Sağgöz, Avrupa Nitelikli Kahve Birliği (SCAE) tarafından düzenlenen Türkiye Kahve Kavurma Şampiyonası'nda birinci oldu.

        Yaşar Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin dış ticaret bölümünü bitiren Sağgöz, kahve tutkusunu işi haline dönüştürdü. İki yıl boyunca yurt dışında ve Türkiye'de eğitim alan Serkan Sağsöz, dört ay önce kendi markasıyla sektöre adım attı.

        Kendi kahvelerini üreten Sağgöz, katıldığı Türkiye Kahve Kavurma Şampiyonası'nda birinci oldu ve Türkiye'yi 2017'de Çin'de yapılacak Dünya Kahve Kavurma Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağgöz, kahve kavurmada kendine has yöntemler geliştirdiğini belirterek, "Bunlardan belki de en önemlisi geleneksel olarak sadece tek haznesi olan soğuk demleme kulelerinden farklı olarak 6 değişik çekirdekten toplamda 18 litre kahve elde edebildiğimiz kuleyi yaptım. Bunun yanı sıra kavurma şampiyonluğuna giden yolda, kavurma makinesi üzerinde pek çok modifikasyona gittim. Bu düzenlemeler sayesinde bilgisayar kontrolünde kavurmayı başardım ve her seferinde aynı lezzette çekirdekleri kavurmayı başardım. Bu ve kahveye olan tutkum bana kavurma şampiyonluğunu getirdi." ifadelerini kullandı.

        Kavurma şampiyonasında başarıya giden süreci anlatan Sağsöz, şunları kaydetti:

        "Farklı tadım profillerini bulmak, ziyaretçilerin nitelikli kahve konusunda hem farkındalığını sağlayacak hem de isteklerine cevap verebilecek kalitede kahveleri kavurmak oldukça uğraş ve bilgi gerektiren bir süreç. Bu konuda en iyi olmaya gayret ediyoruz. Bu yarışma sadece kahve kavurma makinesinin başına geçip kahveyi kavurarak değil, yeşil çekirdeği değerlendirme, kavurma planları oluşturma ve tadım dediğimiz alanları içeriyor. Katılımcılar bu süreçlerden en yüksek puanları toplamaya çalışırken tadım evresinde de kör değerlendirme sürecinden geçiyor. Tüm bu zorlu süreçler sonrası toplam puana göre şampiyon belirleniyor."

        Sağsöz, hedefinin Çin'deki şampiyonada birinciliği İzmir'e getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ