Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Çukurova, Alfa'nın Turkcell'deki payını alma hakkını kullanmadı" - İş-Yaşam Haberleri

        Bloomberg News'in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çukurova Holding, Mikhail Fridman'ın Turkcell'de dolaylı olarak sahibi olduğu yüzde 13.2 payı alma hakkını kullanmadı.

        Reuters'ın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, "Alfa'nın satın almayı gerçekleştirmesi halinde bunu 28 Kasım'a kadar açıklaması gerekİyor" denildi.

        İngiliz tahkim mahkemesi Temmuz sonu ve Eylül ayında verdiği kararlarda Çukurova'nın 18 Kasım'a kadar Rus Alfa grubunun telekom varlıklarını yöneten LetterOne şirketine ait Turkcell'de dolaylı yüzde 13.22 paya tekabül eden Cukurova Telecom Holdings (CTH) hissesini 2.7 milyar dolara satın alması, ya da Turkcell'de yüzde 13.76 paya karşılık gelen CTH hissesini Letterone'a 2.8 milyar dolara satması gerekiyordu.

        Yine mahkeme kararına göre, karar verildikten sonra işlemin 10 gün içinde de tamamlanması gerekiyor. Konuya yakın bir kaynak, "Londra'daki hakem kararına göre 18 Kasım'a kadar Çukurova'nın seçim yapma hakkı vardı. Alabilirim diyebilirdi veya kendi hisselerimi satıyorum diyebilirdi. Veya sessiz kalabilir, o da hisselerimi satıyorum anlamında dikkate

        alınacaktı" dedi.

        Çukurova'nın Cuma günü sonuna kadar bildirimde bulunmadığını ifade eden kaynak, "Satın alma seçeneği Alfa'ya geçti. Alfa'nın satın almayı gerçekleştirmesi halinde 28 Kasım'a kadar bunu yapması gerekecek" dedi.

        Alfa grubu Çukurova'nın seçim yapması gereken 18 Kasım tarihi yaklaşırken, Çukurova'nın elindeki hisseleri almak için

        Rus bankası VTB ile anlaşma yaptığını açıklamıştı.

        Aracı kurum analistleri Alfa'nın CTH paylarını alması halinde Turkcell'in kontrol sahibi ortağın değişeceği içinbaşbakanlığa bağlı olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) onayının gerekeceğini belirtiyorlar.

        MAHKEMENİN BELİRLEDİĞİ FİYAT PİYASA DEĞERİNİN 3 KATI

        Tahkim mahkemesinin hükmettiği fiyatlar Turkcell'in tamamının yaklaşık 20 milyar dolar ettiği anlamına geliyor.

        Reuters verilerine göre hisselerin son kapanış fiyatına göre şirketin piyasa değeri ise 6.4 milyar dolar seviyesinde

        bulunuyor. Turkcell'in ana hissedarları arasında Sonera Holding, Çukurova grubu ve Alfa Telekom Turkey bulunuyor.

        Sonera Holding'in Turkcell'de doğrudan ve dolaylı yüzde 37.1, Çukurova'nın yüzde 13.76, Alfa'nın yüzde 13.22 payı

        bulunuyor.

        Çukurova ve Alfa'nın Turkcell'de sahip olduğu dolaylı payın neredeyse tamamı Turkcell'de yüzde 51 paya sahip olan Turkcell Holding'in yüzde 52.9'una sahip Cukurova Telekom HoldingsLimited şirketindeki paylarından geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ