Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal medya zenginleri - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Şöhretin ve zenginliğin kapılarını aralamak için artık televizyon olmazsa olmaz değil. Pek çok sıradan insan sadece Youtube, Instagram, Facebook gibi mecralarda ürettikleri içeriklerle popüler oldu.

        2

        Fenomen olarak hayatımıza giren sosyal medya ünlüleri, şöhretlerinin yanı sıra sayıları milyonları aşan takipçi sayıları ve yarattıkları etkileşim sayesinde markalar tarafından da reklam mecrası olarak değerlendiriliyor.

        3

        Sadece sosyal medyada fotoğraf, video ve hikaye paylaşarak milyonlar kazanan fenomenleri Haberturk.com olarak araştırdık ve derledik. İşte bir yılda, sosyal medyadan en çok gelir elde eden fenomenler.

        61

        Jack Morris, 17 yaşında okulu bıraktıktan sonra çalışma hayatına atılmış.

        62

        Sabah 9 ve akşam 5 arasında halı satıcılığı yapan Morris, biriktirdiği parayla Bangkok'a tek yön bir bilet aldı ve hayatı değişti.

        63

        Yanına sadece sırt çantası alan ve derme çatma otellerde konaklayan Morris, birkaç ay sonra parasız kalsa da pes etmemiş.

        64

        Ülkesine dönmenin eşiğindeyken açtığı Instagram hesabıyla gezilerindeki fotoğrafları paylaşmaya başlayan Morris'in şansı açılmış ve takipçi sayısı artınca reklam teklifleri almaya başlamış.

        65

        Şu an 2 milyon takipçisi olan Jack Morris, paylaştığı fotoğraflarda markaları etiketlemek için en az 9 bin $ alıyor.

        66

        2016 yılında sponsorla Fiji'ye giden Jack Morris, hayatının aşkı Lauren Bullen ile de bu sayede tanışmış.

        67

        Bullen de benzer şekilde işini bırakıp seyahate çıkanlardan. 1.5 milyon takipçisi olan Bullen, bir resim için en az 7 bin 500 dolar alıyor.

        68

        Şimdi evli olan çift, gezmediği zaman Endonezya'nın gözde tatil şehri Bali'de yaşıyorlar.

        69

        Çiftin, Bullen'ın doğum günü için gittiği Kenya'da zürafalarla birlikte yaptığı kahvaltı sosyal medyayı sallamıştı.

        73

        Sporcular da sosyal medya reklamlarından inanılmaz paralar kazanıyorlar. Hatta kulüplerden aldıkları maaşlarla konuşulsa da, asıl voliyi sponsorluk gelirlerinden vuruyorlar.

        74

        NBA şampiyonu ve all star Stephen Curry, kulübünden yılda 12 milyon dolar kazanırken sponsorlarından 35 milyon dolar elde ediyor.

        75

        Hoolkit'in araştırmasına göre sosyal medyada en fazla ekonomik değere sahip 10 sporcu ve paylaştıkları sponsorlu içerik sayısı şöyle: