Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Cimbom'u iflastan ne kurtardı - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HABERTÜRK

        Hollanda Milli Takımı'nın yıldızı Wesley Sneijder'i transfer ederek büyük sükse yapan Galatasaray'ı teknik iflastan geleceği kurtardı! Galatasaray Sportif AŞ 2.4milyon TL'ye düşen özkaynağı nedeniyle Türk Ticaret Kanunu'nun 376.Maddesi'ne göre teknik olarak iflas etmemek için gelecekteki gelirlerini yeniden değerleme yoluna gitti.

        Cimbom, 2029-2030 dönemi sonuna kadar tahmin edilen yayın hakkı gelirleri, UEFA performansı gelirleri, sponsorluk gelirleri isimhakkı ve reklamdan elde edeceği gelirleri yüzde 11.70 indirgeme oranı ile bugüne indirgeyerek, şirketin özkaynaklarını pozitif 824milyon TL olarak değerledi. Böylece, Galatasaray Sportif AŞ, TTK'ye göre teknik olarak iflasa düşmemiş oldu.

        Galatasaray'dan yapılan açıklamada, “Sponsorluk, isimhakkı ve reklamgelirlerinden elde edeceği nakit akışlarının yüzde 11.70 indirgeme oranı ile bugünkü değeri 593.1 TL'dir. Buna göremaddi olmayan duran varlıkların 10Mart 2011 tarihindeki 322milyon TL tutarındaki değeri ile 30 Kasım2012 tarihindeki 93.8milyon TL tutarındaki kayıtlı değerleri arasındaki 228.4milyon TL tutarındaki değer artışı ve 11 Haziran 2012 tarihinde Deniz Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından hazırlanan rapora konu sözleşmelerden kaynaklanan 593.1 milyon TL tutarındaki değer artışı özkaynaklar üzerinde yansıtılınca özkaynakların değeri pozitif 824milyon TL olmaktadır” denildi. Öte yandan Galatasaray altı aylık bilançosunda 32.9 milyon TL zarar ettiğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ