Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam IMF'den Bosna Hersek'e reform çağrısı - İş-Yaşam Haberleri

        IMF, Bosna Hersek'te genel seçimlerin ekonomide risk yaratabileceği görüşünü savunurken yapısal reformları hızlandırma çağrısında bulundu.

        Uluslararası Para Fonu (IMF) Bosna Hersek'le yürütülen stand by anlaşmasının altıncı değerlendirmesinin sonuçlarını açıkladı. Güçlü ihracattan destek alan Gayrı Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) 2013 yılında yüzde 1 dolaylarında artacağının kaydedildiği raporda 2014 yılı içinde mevcut trendin devam edeceği görüşüne yer verildi.

        Bankacılık sektörünün genel olarak istikrarlı olduğu, geri dönmeyen kredilerin sorun yaratmaya devam ettiği görüşü dile getirilen açıklamada, işsizliğin yüzde 28 gibi yüksek bir oranda seyretmesine karşın işe giren kişi sayısında artış olduğu, bu yıl içinde gerçekleşecek genel seçimlerin aşağı doğru risk yaratma olasılığına dikkat çekildi.

        Yetkililerin stand by anlaşmasında kararlaştırılan reformları yerine getirebilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu belirtilirken, vergi toplamanın geliştirilmesi, iş ortamının iyileştirilmesi ve hükümet harcamalarının kısılması, hayata geçirilmesi gereken politikalar olarak sıralandı.

        Açıklamada, yolsuzlukların önlenmesi, yeni bir ihale yasasının kabulü ve kara para aklamayla mücadelenin önemi ayrıca vurgulandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ