Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ''Mutlu Fon'' mutlu etti - Makro Ekonomi Haberleri

        İş Bankası'nın, ''Mutlu Fon'' adı altında İMKB 30 endeksinin düşeceğini öngören yatırımcılara yönelik olarak ilk kez Temmuz 2008'de sunduğu B Tipi yüzde 100 anapara koruma amaçlı yatırım fonunun yüzde 45,5'lik getiri sağladığı bildirildi.

        İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, İMKB 30 endeksinin, fonun yatırım dönemi sonunda başlangıç seviyesinden daha düşük olacağını öngören yatırımcıların öngörülerinin gerçekleştiği bildirildi.

        Açıklamada, Fonun portföyünün oluştuğu tarihte 47,594 olan İMKB 30'un, yaklaşık 7 aylık yatırım dönemi içerisinde yüzde 35,5 değer kaybettiği, yatırımcılarına İMKB 30 endeksinin düşüşünden yüzde 127 oranında faydalanma imkanı sağlayan fonun yatırım dönemi sonu getirisinin ise 4 Mart 2009 itibariyle yüzde 45,5 olarak gerçekleştiği bildirildi.

        Açıklamada, İş Bankası'nın, farklı dayanak varlıkların aşağı ve yukarı yönlü hareketlerinden getiri sağlama imkanı sunan yapılandırılmış ürünlere karşı yatırımcıların artmakta olan ilgisine, önümüzdeki dönemlerde halka arz edeceği anapara korumalı ve garantili yatırım fonlarıyla cevap vermeyi hedeflediği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ