Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD'de küçük işletmelere vergi desteği - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD Başkanı Barack Obama, işçi alımı ve ücretlerde artırıma giden küçük işletmelere 33 milyar dolar vergi indirimi desteği planlıyor.

        ''Birliğin Durumu'' konuşmasında, istihdamın bu yıl en çok odaklanacağı konu olacağını belirten ve Kongre'ye küçük işletmelerle ilgili öneriler getireceğini açıklayan Obama, bu konudaki ilk adımını atmaya hazırlanıyor.

        Buna göre Obama yönetimi, işçi alımı ve ücret artırımına giden küçük işletmelere 33 milyar dolar vergi indirimi desteği sağlayacak. Obama'nın planın detaylarını bugün bazı etkinlikler için gideceği Baltimore'da açıklayacağı belirtiliyor.

        Plana göre, işletmeler, bu yıl işe alacağı her yeni çalışan üzerinden 5 bin dolar vergi indirimi kazanacak. Karın büyük çoğunluğunun küçük işletmeleri hedef almasını sağlamak için her bir işletmenin yararlanacağı toplam vergi indirimi miktarının en fazla 500 bin dolarla sınırlı tutulması planlanıyor.

        Çalışanlarının ücretlerini veya çalışma saatlerini artıran işletmelerin, bordrolardaki gerçek artışın sosyal güvenlik bordro vergisi tazmin edilecek. Bu durum, mevcut vergiye tabi maksimum 106 bin dolar üzerindeki ücret artışlarına uygulanmayacak.

        Bunun yanında, işletmeler 3 ayda bir kredi talep edebilecek. İşletmelerin sistemle oynamasının önüne geçmek için de bazı tedbirler alınacak.

        Bu planın, 1 milyon civarındaki küçük işletmeyi kapsaması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ