Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hayali Başbakan olmaktı - Makro Ekonomi Haberleri

        Sinüzit hastalığı sonrasında beynine sıçrayan enfeksiyondan dolayı yaşamını yitiren genç işadamı Gökhan Demirhisar’ın sevgi ve başarı üzerine kurulu bir hayat hikáyesi var. Genç adam gelecekte politikaya da atılmak istiyordu

        NİHAN YARKENT

        SİNÜZİT hastalığı sonrası beynine sıçrayan enfeksiyon yüzünden yaşamını kaybeden, Sarar firmasının ABD New Jersey Mağaza Müdürü Gökhan Demirhisar’ın hayallerinde başbakanlık vardı. Talihsiz hastalığın getirdiği kayıptan sonra ilk kez konuşan 72 yaşındaki acılı baba Mustafa Demirhisar, oğlunun iş yaşamında son derece başarılı olduğunu ve ülkesini çok sevdiğini söyledi. Baba Demirhisar ‘Gökhan Tayyip Erdoğan’dan Abdullah Gül’e, Süleyman Demirel’den Sakıp Sabancı’ya kadar herkesi tanır, sıcak kişiliği sayesinde devlet büyükleriyle yakın ilişkiler kurardı. İleride politikaya atılmayı düşünüyordu; hedefi ise başbakan olmaktı’ dedi.

        DİKKAT ÇEKEN BAŞARI

        DEMİRHİSAR Ailesi’nin, İzmir Fatih Koleji’nden mezun olan çift yumurta ikizleri Gökhan ve Sinan Demirhisar, ABD’ye giderek Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nde İşletme eğitimi aldı. Giyim sektörünün ünlü markası Sarar’ın ABD’deki mağazalarında iş yaşamına atılan kardeşler kısa sürede yükseldi. Sinan New York, Gökhan ise New Jersey Mağaza Müdürlüğü’ne getirildi. İki kardeşin girişimci ruhu ve yüksek başarısı iş çevresinden diplomatlara hatta siyasilere kadar dikkat çekti.

        29 Temmuz’da doğum gününü kutlayacak olan ikizlerden Gökhan Demirhisar, temmuz başında aniden ortaya çıkan şiddetli baş ağrıları ile hastaneye gitti. Sinan Demirhisar ‘Sinüslerinin rahatsız olduğunu belirterek antibiyotik ve burun damlası verilip bizi eve gönderdiler’ diye olayı anlatıyor. 15 Temmuz 2007’de Gökhan büyük ağabeyi Haldun’u telefonla arayarak ağrılarının arttığını ve Türkiye’ye geleceği havaalanı yerine hastaneye gittiğini söyledi. ‘Ameliyat öneriyorlar, ne yapayım’ sözleri, ailesiyle son konuşması oldu. Aile ABD’de hastaneye ulaştığında Gökhan yoğun bakımdaydı. Acil ameliyat sonrası tedaviye olumlu yanıt alınamayınca ikinci bir ameliyat olan Gökhan gözlerini yaşama yumdu. Sinan, kardeşini kaybettiğine inanamadığını belirterek ‘Gökhan hakkını arardı, biz de onun hakkını arayacağız. Hastanede ilaç verip bizi eve göndermişlerdi. Tedavide herhangi bir sorun olup olmadığını bilmiyoruz’ diyor.

        POLİTİKA HAYALLERİ

        GÖKHAN Demirhisar’ın insanlarla ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten baba Mustafa Demirhisar, oğlunun melek gibi olduğunu, herkese yardım ettiğini, sıcak kişiliğiyle onu herkesin takdir ettiğini söylüyor. Merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın da oğlunu çok sevdiğini belirten acılı baba Sabancı’nın evlerini arayarak Gökhan kadar mükemmel bir evlat yetiştirdiği için kendisini kutladığını gözyaşları içinde anlatıyor. Mustafa Demirhisar ‘İleride politikaya atılmayı düşünüyordu, hedefi başbakan olmaktı’ diyerek oğlunun hayallerini dile getiriyor. Şu anda aile, Gökhan Demirhisar’ın tedavi gördüğü ve hayatını kaybettiği New Jersey Hackensack Hastanesi’ne dava açma hazırlığı içinde bulunuyor. Star

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ