"IMF'ten kredi almak için üç takla atıyorduk"
Bakan Çağlayan: "Ama artık ekonomisi ile dik duran, örnek olan bir Türkiye var"
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''8.5 yıl önce IMF'nin kapısında 1 milyar dolar kredi alabilmek için bekleyen, neredeyse üç takla atan bir yapıya sahip Türkiye var iken, şimdi ekonomisi ile dik duran, örnek olan bir Türkiye var'' dedi.
Bakan Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin'de, vatandaşlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bir kafedeki toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, 27 yıl sanayicilik, 12 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptığını, önce Ankara'dan milletvekili olduğunu, ardından da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı daha sonra ise Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığını söyledi.
AK Parti'nin, 8,5 yılık iktidarı döneminde ülkeye çok şeyler kazandırdığını vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:
''8.5 yıl önce IMF'nin kapısında bir milyar dolar kredi alabilmek için bekleyen, neredeyse üç takla atan bir yapıya sahip Türkiye var iken, şimdi ekonomisi ile dik duran, örnek olan bir Türkiye var. Gerçekten Türkiye'nin onuru sarsılmıştı o zamanlar... ABD'ye yapmış olduğumuz bir seyahatte, 2 otobüs iş adamıyla gittik. Bende iş adamlarının başkanıydım. ABD polisleri çantalarımıza kadar köpeklerine arattılar. Ama, bugün şükürler olsun onurlu bir Türkiye var artık. Dik duran bir Türkiye var, dünya ekonomisinde 15. sırada bir Türkiye var, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olan bir Türkiye var. Avrupa da otobüs üretiminde birinci olan, Demirçelik ve çimento ihracatında dünya şampiyonu olan bir Türkiye var.''
Bakan Çağlayan, ''Avrupa'nın bütün ülkeleri şu anda ciddi bir ekonomik kriz içerisindeyken, bir çoğu iflas konumuna gelmişken, İrlanda milli gelirinin 8 katı kadar borçlu iken, Yunanistan milli gelirinin 2 katından fazla borçlu iken, Türkiye'nin silindir gibi, bir Tsunami gibi gelen 2009 küresel krizinde başarılı yönetimiyle, ekonomisindeki sağlam yapıyla bu krizi en çabuk atlatan, bu krizden en seri şekilde çıkan ve kredi notu 2 kademe arttırılan tek ülke olduğunu'' kaydetti.
Çağlayan, ''Bu bizim için bir iftihar meselesidir. Avrupa'nın tüm ülkeleri içinde, AB üyeleri, Almanya, İngiltere, Fransa dahil olmak üzere, Türkiye ekonomisi en fazla büyüyen tek ülke olduğunu'' sözlerine ekledi.
Nergis Kafedeki toplantıya, partililer ve vatandaşlar katıldı.
AA