Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Manipülatör SPK'nın komşusu çıktı! - Para Haberleri

        Ofisini Süzer Plaza’da SPK İstanbul Ofisi’nin bir üst katında tutan ünlü manipülatör

        Mecnur Çolak, SPK’nın bu durumu fark edip üstüne gitmesiyle ofisini bir ay önce taşıdı. Bugüne kadar hakkında 30’dan fazla işlem yasağı kararı çıkan ve birçok kez manipülasyon davası açılan Mecnur Çolak’ın 1 ay öncesine kadar işlemlerini, İstanbul Süzer Plaza’nın üçüncü katında bulunan SPK ofisinin bir üst katından yaptığı ortaya çıktı.

        SPK Başkanı Vedat Akgiray, bir süre önce adını vermeden durumu şöyle özetlemişti: “Adam tanıdığımız bir manipülatör. Benim üst katımdan bir büro kiralamış, yabancı yatırımcı olarak işlem yapıyor. Biliyoruz ama bir şey yapamıyoruz. Adam yabancı yatırımcı gibi işlem yapıp, üst katımızdan bize el sallıyor.”

        ASANSÖRDE DALGA GEÇİYORDU

        Akgiray’ın anlattığı ‘bıyıklı yabancı’ diye tabir edilen, aslında Türk olan ancak işlemlerini

        yurtdışında bulunan vergi cennetlerinden yapan bu manipülatörün SPK’nın da belalısı olan eski Fenerbahçeli futbolcu Mecnur Çolak olduğu öğrenildi.

        Aynı binada olan Mecbur Çolak’ın SPK uzmanlarına asansörde rastladığında “Burnunuzun dibindeki manipülatörü yakalayamıyorsunuz” diye dalga geçtiği SPK

        koridorlarında sohbet konusu bile oluyordu. Ancak SPK, yeni Başkan Vedat Akgiray ile birlikte manipülasyona karşı aldığı önlemlerle Çolak’ı sıkıştırınca işlem yapmakta zorlanan Çolak, bürosunu da Süzer Plaza’dan taşımak zorunda kaldı.

        ÖNLEMLER BUNALTTI

        SPK’nın son aylarda manipülasyonla mücadelede yeni bir dönem başlatması ve bir biri ardına alınan önlemler de Çolak gibi manipülatörleri adeta köşeye sıkıştırdı. SPK’nın manipülasyona karşı aldığı sığ hisselerde ticareti kısıtlayıcı önlemler, A, B ve C grubu uygulaması tek fiyat ve işlem saatlerinin sınırlandırılması, brüt takas, kredili ve açığa satışların yasaklanması gibi uygulamaların yanı sıra SPK’nın kurduğu gözetleme timi de

        manipülatörlere adeta göz açtırmıyor.

        HT EKONOMİ/RAHİM AK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ