Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Çin batarya - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK EKONOMİ SERVİSİ

        Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un bir süredir başını ağrıtan olayla ilgili soruşturma süreci devam ediyor.

        Teknoloji medyasında yapılan haberlerde Samsung'un bataryalarını temin edenSDI isimli şirketin altyapı yatırımları nedeniyle Note 7 için bataryaları yetiştiremediği, o nedenle bataryaların bir kısmının diğer şirketlere sipariş edildiği duyurulmuştu. Samsung kendi şirketi olan SDI dışında batarya üretmek için bir başka Güney Kore şirketi LG Chem ve Çinli ATL'e sipariş verdi.

        ÇİN'DE ÜRETİLEN BATARYALARIN SAĞLAM OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

        Batarya krizi patlak verdiğinde alev alan bataryaların SDI tarafından üretildiği, özellikle Çin'de üretilen bataryaların sağlam olduğu iddia ediliyordu. Bu iddiaları desteklemek için yangın olaylarının Çin'de hiç gerçekleşmediğinden bahsediliyordu.

        Ancak bu iddialar boş çıktı. Çünkü geçtiğimiz haftasonunda Çin'de 2 Sansung Galaxy Note 7'nin alev aldığı ortaya çıktı. Çin'de SDI markalı bataryaların lisansı bulunmadığı için sadece ATL markalı bataryalar kullanılabiliyor. Bu durumda Samsung Note 7 krizinde güvenli olarak nitelendirilen ATL'in ürettiği bataryaların da alev alabileceği ispatlanmış oldu.

        ATL ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Çin'de çıkan yangınların direkt olarak ATL'in ürettiği bataryalar ile ilgili olmadığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ