Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Avea - Teknoloji Haberleri

        Türk Telekom'un mobil iletişim alanındaki bağlı ortaklığı Avea'nın Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, finans, sağlık ve lojistik sektörleri başta olmak üzere şirkete özel mobil çözümler alanında yıllık yüzde 40-50 büyüme hedeflediklerini söyledi.

        Avea ve jenerik ilaç firması Sanovel'in mobil çözüm alanındaki ortak projesi SanPad'in tanıtım toplantısında Taşman, "Kurumlara özel mobil çözümler geliştirip büyümek Avea için en önemli stratejilerden biri. Bunu daha önce finans ve lojistik sektörlerinde yaptık, şimdi sağlıkta da hayata geçiriyoruz. Bu üç sektör başta olmak üzere iletişim teknolojileri çözümlerini de dahil ederek önemli bir büyüme bekliyoruz... Kurumlara özel çözüm alanında yılda yüzde 40-50 oranında ciddi büyüme hedeflerimiz var" dedi.

        Taşman, şirkete özel çözümlerin de yer aldığı kurumsal hizmetlerin Avea'nın toplam iş hacmindeki payının ise yüzde 10 civarında olduğunu söyledi.

        Özellikle mobil sağlık alanındaki gelişmelerin Avea için önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığına işaret eden Taşman, "2015 yılında dünyada mobil sağlık hizmeti kullananların sayısı 500 milyonu aşacak. Avea olarak biz de mobil sağlıkta yatırımlara ve Ar-ge'ye devam ediyoruz" diye konuştu.

        Taşman, bu kapsamda Sanovel ile hayata geçirdikleri SanPad projesinin de operatör destekli ilk büyük çaplı tablet projesi olduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ