Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji türkiye'nin ihtiyacı olan ne - Teknoloji Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin, daha nitelikli ve yüksek katma değerli ileri teknoloji ürünleri üretmesi gerektiğini söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Türkiye Sanayii Sevk ve İdare Enstitüsü'nde düzenlenen ve ''2023'e 10 Kala Ar-Ge ve Yenilikte Doğu Marmara'' sloganıyla başlatılan Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı'nda konuşan Ergün, üniversite ve sanayi işbirliği konusunda çok zayıf olduklarını, bu gerçeğin kabul edilmesi ve bu alanın güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

        ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

        Üniversite ve sanayi işbirliğinin artırılması için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Ergün, ''Hem üniversitelerimizi ayağa kaldıracak, daha da güçlendirecek hem şirketlerimizi, teknolojimizi ayağa kaldıracak daha da güçlendirecek şey, bu alandaki işbirliğidir'' dedi.

        İhracattaki artışın pazar çeşitliliğinden kaynaklandığını kaydeden Ergün, 'İhracatımızın artmasından daha nitelikli ve daha yüksek katma değerli ürünler ihraç etmemizin de payı var. Artık ihraç ettiğimiz ürünler, eskisine göre daha değerli. 2002'de ihraç ettiğimiz ürünler, daha çok düşük teknolojiyle üretilen ürünlerdi. Şimdi ihraç ettiğimiz ürünlerin ağırlığını orta teknoloji seviyesindeki ürünler oluşturuyor. Bizim ülke olarak daha fazla üretmekten ziyade daha nitelikli ve daha yüksek katma değerli ileri teknoloji ürünler üretmemiz lazım'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ