Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Sportif tatil alternatifleri - Turizm Haberleri

        Füsun Saka / Gazete Habertürk

        Kimileri tatilde yerinden kıpırdamak istemez ama, kimileri de yerinde duramaz. Tatille sporu, aktiviteyi birlikte düşünenler için artık seçenekler artıyor. Turizm şirketleri ve oteller bu konuda pek çok öneri sunuyor. İşte sportif bir tatil için birkaç alternatif...

        GECE DALIŞI VE WAKEBOARD YAPIN

        Fethiye'de yeşil ile mavinin buluştuğu Kalemya Koyu'nda ormanın eteğinde bulunan Hillside Beach Club'da ortam sakin. Burada günlerce kalıp kafanızı dinleyebilirsiniz. Ama eğer isterseniz aktif, sportif bir tatil geçirmeniz için seçenek bol. Hillside'da profesyonel eğitmenler eşliğinde pek çok spor aktivitesi düzenleniyor. Özellikle de su sporlarında. Türkiye'deki en eski su kayağı ve wakeboard okulu burada; yeni başlayanlar ve ileri seviyedekiler için ayrı ayrı dersler var.

        Ya da uluslararası sertifikalı dalış derslerinden birini seçerek, turkuvaz denizin derinliklerinde su altının heyecan verici dünyasını keşfedebilirsiniz. İster gündüz ister gece dalışı yapın; seçim sizin. Son yılların popüler spor dalı olan yelken de alternatifleriniz arasında. Gündüzleri sahilde plaj voleybolu oynayabilir, akşamları aydınlatılan özel kortlarda deneyimli eğitmenlerden tenis dersi alabilirsiniz.

        Silent Beach'te çam ormanlarının arasında düzenlenen yoga ve pilates dersleri ise hem oksijen depolamak, hem de ruhunu dinlendirmek isteyenler için birebir.

        Dağ bisikletiyle Likya turu

        Tatilinizi Hillside'da geçirirken Fethiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini gezmeyi de ihmal etmeyin. Mesela Kaya Köyü'nün huzur veren yollarında tarih ve doğayla iç içe trekking yapın. Ya da dağ bisikletiyle Likya Yolu'nun tarihsel zenginliği içinde eğlenceli ve dinamik geziye çıkın.

        Tel: (0252) 614 83 60

        TEKNEDEN İNİP YÜRÜYÜŞE GİDİN

        Mavi yolculuk düzenleyen şirketlerden Arya Turizm, en az iki haftalık tatili olanlara farklı bir öneri getiriyor: Tekne turundan önce veya sonra, misafirleri için özel doğa ve yürüyüş turları düzenliyor. Konaklamalı bu turlar birkaç günlük ya da bir haftalık olabiliyor. Nerelere mi gidiliyor? Farklı rotalar var: Batı Anadolu'daki belli başlı tarihi yerler, Ege bölgesi, Kapadokya, Doğu Karadeniz, antik Likya bölgesinde bulunan ve Bodrum'a 1 saat 15 dakika uzaklıkta olan Bafa Gölü çevresi, Dalyan-Antalya arası... Mesela Likya, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında harika bir yürüyüş bölgesi. Bafa Gölü turu ise doğal güzelliklerin yanı sıra farklı uygarlıklardan kalan tarihi kalıntıları görmek açısından da heyecan verici. Üstelik bu turu yaparken akşamları Bodrum'a dönüp teknede uyuyorsunuz.

        Mavi yolculukla kara yürüyüşlerini birleştiren bu seçeneklerden birini deneyin, bu yaz tatilinize bir farklılık katın.

        Tel: (0252) 3161580

        KARADENİZ'DE YAYLAYA ÇIKIN

        Anı Tur'un düzenlediği "Uçaklı Karadeniz ve Yaylalar" turlarında hem yemyeşil doğanın içinde ruhunuzu dinlendirecek, hem de uzun yürüyüşler sayesinde tatilden fit döneceksiniz. Bunun için farklı rotalar var, istediğinizi seçin. İşte bizim önerimiz: Maçka-Sümela Manastırı-Hamsiköy-Zigana-Karaca Mağarası-Torul gezisi. Turun ilk gününde uçakla Trabzon'a gidiyor, sonra Maçka'dan geçerek Altındere Milli Parkı'na gidiyorsunuz. Burada Sümela Manastırı'nın eteklerinde şelalelerin arasında nefis bir kahvaltı bekliyor sizi. Sonra 1.250 metre yükseklikteki manastırı geziyorsunuz. Ardından yine yola koyuluyorsunuz; Zigana Geçidi'nden geçip Gümüşhane'nin ilçesi Torul'da sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca Mağarası'nı geziyorsunuz. 1.550 metre yükseklikteki mağaraya tırmanırken nasıl muhteşem bir manzarayla karşılaşacağınızı tahmin bile edemezsiniz. Sonraki durak Hamsiköy. Burada yiyeceğiniz sütlacın tadını uzun süre unutamayacaksınız! Bu arada yeri gelmişken söyleyelim; Karadeniz turunda tadacağınız yöresel yemekler gerçekten müthiş. Valizinizde pestil ve kömelere mutlaka yer açın.

        İkinci günün programında Rize, Fırtına Vadisi ve Ayder Yaylası var. Üçüncü gün Sarp sınır kapısı, Borçka, Karagöl, Kafkasör'ü göreceksiniz. Dördüncü gün Uzungöl ve yaylaları ile Akçeabat'ı gezdikten sonra İstanbul'a dönüş başlıyor.

        Anı Tur: (0216) 5428000

        BAKİR SULARDA HEYECANLANIN

        Datça yolunda nefis bir koyda bulunan Select Maris Otel, ormanla iç içe. Zaten yoldan görünmüyor, yani tam bir saklı cennet. Otelin bulunduğu büyük koyda, küçük küçük koylar var ve buralarda su sporları yapmak çok keyifli. Sörf, yelken, su kayağı, dalış; hangisini isterseniz seçin.

        Select'te ayrıca tenis kortları, küçük futbol sahası, aerobik alanı da var. Türkiye'de ve uluslararası şampiyonalarda madalya kazanmış eğitmenler tarafından verilen su sporları dersleri, Select Maris'in tercih edilme nedenlerinden biri. Otelde slalom bölgeli su kayağı alanı ve iki su kayağı botu bulunuyor. Uzman eğitmenler wakeboard eğitimi de veriyor.

        Tel: (0252) 441 20 00

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ