Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Lübnan tatil için Türkiye'yi seçti! - Turizm Haberleri

        Taşucu beldesine bir denizcilik şirketine ait feribotla gelen Lübnanlı turistler, gümrük işlemlerinin ardından, ülkelerinden getirdikleri 18 otomobil, 7 otobüs ve ilçedeki turizm şirketlerine ait araçlarla Mersin ve Kapadokya başta olmak üzere değişik bölgelere hareket etti.

        Turistlere tercümanlık yapan Lübnanlı Muhammet Şeyhan, gümrük çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenilir bir ülke olması nedeniyle Lübnanlı turistlerin Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

        Gümrük giriş çıkışlarında sağlanan kolaylıktan dolayı yetkililere teşekkür eden Şeyhan, ''Türkiye doğası, denizi, tarihi dokusu ile çok güzel bir ülke. Türk insanı da çok sıcak ve misafirperver. Ayrıca burada her şey çok ucuz. O yüzden önümüzdeki süreçte daha fazla Lübnanlı Türkiye'yi tercih edecektir'' dedi.

        Gelen 450 kişilik kafilenin 15 gün Türkiye'nin değişik bölgelerinde tatil yapacağını belirten Şeyhan, bu grubun ardından yeni grupların da Türkiye'ye tatil için geleceğini bildirdi.

        Denizcilik şirketinin müdürü Nadir Sarımsakçı da firmalarına ait feribotla Lübnanlı turistleri Türkiye'ye getirmekten onur duyduklarını kaydetti.

        Daha önce KKTC seferleri yaptıklarını, Lübnan seferlerine ise bu yıl başladıklarını vurgulayan Sarımsakçı, ''Lübnanlı turist kafilesini Türkiye'deki tatillerini tamamladıktan sonra yine şirketimize ait gemiyle ülkelerine götüreceğiz'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ