Elazığ'da yılın ilk buzağısına "Bereket" adı verildi
Elazığ'da 2026 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen buzağıya "Bereket" adı verilerek çeyrek altın takıldı.
Elazığ’da 2026 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen buzağıya "Bereket" adı verilerek çeyrek altın takıldı.
2026 yılının ilk dakikalarında, Merkez Gölköy’de Mücahit Bakıl’ın işletmesinde sağlıklı olarak dünyaya gelen buzağı, yeni yılının ilk gününe anlam kattı. Doğumun ardından Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, il müdür yardımcısı, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ve Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ile birlikte işletme ziyaret edildi. Ziyaret sırasında anne ve buzağının sağlık kontrolleri yapıldı, buzağının küpesi takılarak kimliklendirme işlemleri tamamlandı.
İl Müdürü Taşkesen, buzağının sağlıklı büyümesi ve işletmenin üretiminin devam etmesini temenni ederek buzağıya çeyrek altın taktı ve bu yeni hayata "Bereket" adını verdi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.