İngiliz Actis'ten Türkiye'ye yakın markaj
İngiltere merkezli Actis Capital, Türkiye enerji piyasasını yatırım için yakın markaja aldı. Actis'in, Türkiye'de bir şehiriçi elektrik dağıtım şirketi ile görüştüğü ifade ediliyor. Dünyada, özellikle "gelişmekte olan ülkeler"de enerjiden alt yapıya kadar yatırımları bulunan Actis'in, Marmara Bölgesi'nin bir bölümünün elektrik dağıtımını yapan şirkete ortaklık için masaya oturduğu belirtiliyor.
ABONE OLTürkiye’de şehiriçi elektrik dağıtım hizmetleri özel sektör eliyle yürütülüyor. Devlet, 2000’li yılların başında, elektrik dağıtım bölgelerini özelleştirdi ve bu alandan çıktı. 21 özel şirket, Türkiye’nin değişik bölgelerinde hizmet veriyor.
AVRUPALI YATIRIMCI İLE İLK TEMAS
Yabancıların, elektrik dağıtım özelleştirmelerine ilgisi sınırlı kaldı. Birkaç bölgede, yerli yatırımcıyla ortaklık yaparak bu alana girdi. İzleyen yıllarda, söz konusu yabancı şirketlerin Türkiye’den elektrik dağıtım sektöründen çıkmayı düşündükleri yönünde haberler gündeme geldi. Yeni yatırımcı da bugüne dek gelmedi.