İstanbul Bakırköy'de, 21 Şubat 2018 tarihinde yaşanan olay iddianameye şöyle yansımıştı. Tuncer Vatansever (39) alkol kullanması sebebiyle 10 yıllık eşi Sedef Vatansever (27) ile bir çok kez tartıştı. Çift 2017 yılında 5 ay ayrı kaldı. Bu sürede Sedef Vatansever ablasının yanına yerleşti ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle şikâyette bulundu.
EŞİNE SOKAKTA SALDIRDI
DHA'daki habere göre olaydan 2 hafta önce Tuncer Vatansever, eşi ile ortak yaşadıkları Zeytinburnu'ndaki evlerine gitti. Çift burada yine tartıştı, Tuncer Vatansever, eşi Sedef Vatansever'e yumruk attı. Olay günü Sedef iş çıkışı hastalandığı için Tuncer Vatansever'in annesine bıraktığı kızını görmek için Arnavutköy'e gitti. Sedef dönüşte tramvay ile Topkapı'ya geldi, Cevizlibağ'da yaya olarak yalnız başına yürüdüğü sırada arkasında giden Tuncer Vatansever 'Seni öldürecem' dedi ve Sedef'e saldırdı.
20 YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ
Olay sırasında yanında taşıdığı bıçaklarla eşinin hayati tehlike geçirecek şekilde birçok bıçak darbesiyle yaralayan Tuncer, olayın ardından kaçtı. Hastaneye kaldırılan Sedef Vatansever tedaviye cevap verdi ve eylem teşebbüs aşamasında kaldı. Soruşturma sonunda Tuncer Vatansever hakkında "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
"ZATEN ÖLDÜ" DEYİP OLAY YERİNDEN KAÇTI
Sedef Vatansever daha önce verdiği ifadesinde şunları söylemişti: "Sanığın elinde beş tane bıçak vardı. İlk darbeyi yüzüme vurdu. Bıçak yüzümde kırıldı. Halen izi yüzümde mevcuttur ve görülmektedir. Ağzımı açamamaktayım, ikinci bıçak alnımda saçlı derime doğru vurdu. Ve kafamda kırıldı. 'Seni öldüreceğim' diye sürekli bağırıyordu. Ben de kendimi yere attım, çok kan akıyordu. Artık ayakta duramadım, yerdeyken üzerime çıktı. Sırtımda 19 tane bıçak yarası var. İki bıçak böbreğimde kırıldı ve kaldı, karnımdan ameliyat oldum bıçaklar karnımdan çıkarıldı. Sanık bana vurduğu sırada karşıdan müdahale etmek için iki kişi geliyordu. Onların geldiğini görünce sanık 'Sen zaten öldün' diyerek olay yerinden kaçtı."
SANIK: "KENDİMİ KAYBETMİŞTİM"
Sanık Tuncer Vatansever de olay günü eşiyle tartıştığını ve kendini kaybettiğini belirterek, "Poşetteki meyve bıçakları ile müşteki eşime vurdum. O an için elime bıçaklar geldi. Çatallar veya kaşıklar gelseydi onları vururdum. Çünkü kendimi kaybetmiştim, cinnet geçirdim. Dayanamadım. Bu eylemi yapmak zorunda kaldım. Müşteki eşime bıçakları vurduktan sonra insanların beni linç etmesinden korkarak olay yerinden kaçtım" diye ifade vermişti.
"BEN DE MAĞDURUM HAYATIM KARARDI"
Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Tuncer Vatansever ile taraf avukatları katıldı. Öte yandan müşteki Sedef Vatansever de duruşmada hazır bulundu. Sanık Tuncer Vatansever, "Öldürme niyetim yoktu. Üzgünüm ve pişmanım. Keşke olmasaydı, ben de mağdurum hayatım karardı" dedi.
11 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti de "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iyi hal indirimi de uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
"EŞİM, KESİNLİKLE PİŞMAN DEĞİL"
Davanın ardından konuşan Sedef Vatansever, 11 yıl 8 ayın sevindirici bir karar olmadığını, eşinin, 4 ay kapalı cezavinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını iddia etti. Vatansever, "Ben ne kendimi, ne çocuğumu koruyabileceğim. 'Adalet kadının yanında' diyorlar ben kadının yanında olduğuna inanmıyorum. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi vermezdi. Hakimin karşısına geçip 'pişmanım' diyen adama 4 yıl birden indirim veriyorlar. Kesinlikle pişman değil.
"ARKAMA BAKARAK YÜRÜYORUM"
Zaten cezaevinden sürekli mektupları yollayıp tehdit ediyor. Açık cezaevine çıktığında da telefon tehditlerine devam edecek. Alkolik, rahatsız bir adam. Zaten normal bir adam olsa 19 yerimden bıçaklamaz, normal şekilde ayrılık sağlardı. Yıllarca uğraştım, yıllarca uğraşmaya da devam edeceğim. Sokakta tek başıma yürüyemiyorum. Arkama bakarak yürüyorum" dedi. Avukat Taha Erulaş, cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, müvekkilinin dava süreciyle ilgili bilgi verdi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.