Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sektördeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürel, 15 yılda özel sektör tarafından özelleştirmeler dahil elektrik üretim ve dağıtımında yapılan yatırımların 95 milyar doları bulduğunu anımsattı.

Gürel, sektördeki yoğun yatırım dönemi ve uygulamaya konulan politikalarla piyasanın başka bir boyuta geçtiğini dile getirerek, yeni nesil sanayicilik olarak tanımlanan Enerji 4.0 sürecinde de değişim, dönüşüm ve teknolojinin iş modellerine entegrasyonunun önemli olacağını öngördüklerini aktardı.

"ENERJİDE DÖRDÜNCÜ JENERASYONA GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLADI"

Türkiye enerji piyasasının büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu ifade eden Gürel, enerjide dördüncü jenerasyona geçiş sürecinin başladığını belirtti. Gürel, şunları kaydetti:

"Bu dönemde daha önceki döneme damga vuran elektrik üretim tarafındaki yatırımlar azalırken, yeni yatırımlar daha çok dijitalizasyon, inovasyon ve verimlilik odaklı modellerle devam ediyor. Aslında yatırımlar durmuyor ama biçim değiştiriyor. Önümüzdeki 10 yılda yapılması gereken yatırım tutarı ise ilgili bakanlıklarca 110 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Bu yatırım hacmi de değişimi mecbur kılıyor. Bu yatırımların büyük bir kısmının dünya enerji piyasasını etkisi altına alan değişim, dönüşüm ve teknoloji odaklı olmasını bekliyoruz. Gelişen bir ülke olarak bunun dışında kalmamız düşünülemez. Enerji sektörü de burada öncü bir sektör olma yolunda uzun zamandır çalışıyor. Enerjide dijitalleşme önümüzdeki yıllarda çok daha yoğun konuşacağımız bir konu olacak."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ