Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır? İşte 2020 E-Devlet maske başvuru formu

        ePTTAVM maske dağıtımını ücretsiz bir şekilde yapılacağının duyurulmasının ardından gündemde geniş yer buldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma, pazar ve market gibi kalablık yerlerde kullanılması zorunlu olan maskenin ücretsiz dağıtılacağı haberi üzerine vatandaşların yoğun ilgisinin olduğu ePTTAVM'nin internet sitesi kısa sürede kilitlendi. ePTTAVM'nin internet sitesinden alınan başvuru formunun kaldırıldığı ve yerine, E-Devlet ücretsiz maske başvuru formu ile maske dağıtılacağı açıklandı. İşte E-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır? İşte 2020 E-Devlet maske başvuru formu

        E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        ePTTAVM üzerinden yapılacak başvurularda yoğunluğun yaşanması ve sitenin kısa sürede kilitlenmesinin ardından başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı belirtildi. Açıklamada "Değerli vatandaşlarımız, Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

        REKLAM
        E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU

        MASKE SATIŞI YASAKLANDI

        Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, maskelerin satışının yasak olduğunu söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ