Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ersun Yanal derbide sınıfta kaldı! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü dev derbide Galatasaray'la 10 kişi olmasına rağmen 1-1 berabere kalarak ezeli rakibine karşı sahasındaki yenilmezliğini sürdürürken teknik direktör Ersun Yanal'ın performansı camiayı tatmin etmedi.

        2

        Büyük umutlarla göreve tecrübeli teknik adam döneminde Kanarya alt sıralardan kurtulamazken "sezonu kurtarma maçı" olarak görülen Galatasaray derbisinde de beklenen sonuç alınamadı.

        3

        Hasan Ali Kaldırım'ın 45. dakikada gördüğü kırmızı, tüm dengeleri haliyle altüst ederken Fenerbahçe'nin 11'e 11 oyunda da pek bir varlık göstermemesi Yanal'a yönelik eleştirilerin başında geliyor.

        4

        İşte Yanal'ın sınıfta kaldığı konular:

        5

        Soldado, Moses, Tolgay Arslan, Valbuena, Elif Elmas... Fiziksel açıdan güçlü olmayan veya problemli olan 5 oyuncuyla sahaya çıktı. Bu oyunlarla doğal olarak coşkulu oyun oynayamadı.

        6

        Fenerbahçe, Ümraniyespor, Zenit, Beşiktaş maçlarında olduğu gibi Galatasaray maçına da kötü başladı. Üstelik rakip çok yoğun bir baskı yapmamasına rağmen üstünlüğü eline alamadı.

        7

        Zajc ve Ayew gibi isimlerin bir şekilde derbide hiç süre alamamaları Fenerbahçe adına kayıp oldu. Hamle değişikliği yapmayı hiç düşünmedi. Tüm değişikliklerini önlem üzerine yaptı.

        8

        İlk yarının sonunda bek özellikleri olmasına rağmen Moses ve Dirar’ı değil o mevkide oynamamış Elif’i sol beke çekti. Daha sonra ikinci yarı Moses’i sağ beke çekip Dirar’ı sol beke çekti.

        9

        Maçın devamında ise İsmail’i alarak bir maçta sol bekte tan 4 farklı oyuncu kullanmış oldu. Elif Elmas da tam 4 farklı mevkide forma giymiş oldu bir maçta.

        13

        Tecrübeli çalıştırıcı, "Galatasaray’ı belki de şampiyonluktan ettik. Bu maçlar arma ve forma maçıdır. Bugün oyuncularım arma ve forma maçını en iyi şekilde tamamladılar" sözleri taraftarları çileden çıkardı.

        14

        Sosyal medyada bu sözlere büyük tepki gösteren taraftarlar, özellikle "Galatasaray'ı şampiyonluktan ettik" sözlerinin Fenerbahçe adına küçük düşürücü olduğu yorumunu yaptılar.

        15
        16
        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ