Zekai Aksakallı: Ömer Halisdemir ile şehadet emrine kadar o gece 8 kere görüştük
15 Temmuz'un kahraman komutanlarından eski Özel Kuvvetler komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde ilk kez Habertürk'te Kemal Öztürk'e konuştu. "Her dakikası dramatik olan bitmeyen bir gece" ifadesi ile 7 yıl önceye giden Aksakallı, özellikle şehit Ömer Halisdemir'i anlatırken duygulandı. Aksakallı, darbeci Semih Terzi'nin öldürülmesi ile ilgili emri verirken sonunda şehadet olduğunu hatırlattığında Halisdemir'in "Komutanım feda olsun" dediğini aktardı. Öte yandan Kemal Öztürk, programın perde arkasını ve Halisdemir'in cebindeki 8 emri kaleme aldı
ABONE OL15 Temmuz'un kritik isimlerinden eski Özel Kuvvetler komutanı emekli korgeneral Zekai Aksakallı, hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde ilk kez kez Habertürk'te Kemal Öztürk'e konuştu.
Aksakallı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
3 yıl sonra neden konuşmaya karar verdim? Tabii küresel emperyalist odakların güdümünde olan Fetullahçı hain darbe örgütü faaliyetlerine devam ettiğini görüyoruz. Son birkaç aydır gözlemlediğimiz, emarelerini aldığım çok kritik olaylara tanık oldum. Bu örgütün mensupları, mankurtlar beklemedik yer ve zamanda yine ülkeyi kaosa sürüklemek için çeşitli eylemlere girişebileceklerini değerlendiriyorum. Tarihi vicdan ve sorumluluk olarak farkındalık yaratmak için, şehit ve gazilerimizi anmak için program teklifinizi kabul ettim.