Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Etiyopya'da silahlı grupların bir köyü basması sonucu 207 sivil hayatını kaybetti

        Etiyopya Halkların Temsilcileri Meclisi'ne bağlı Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), yaptığı yazılı açıklamada, Metekel bölgesinde yapılan katliamda ölenlerin sayısının 207 olduğunu belirtti.

        Ölenlerden 133'ünün erkek, 35'inin kadın, 17'sinin çocuk ve 20'sinin yaşlı olduğu ifade edilen açıklamada, 2 kişinin de kaldırıldığı hastanede tedavi sırasında hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

        Açıklamada, hükümete sivilleri koruma ve bölgeyi terk eden binlerce kişi için acil yardım ulaştırılması çağrısı yapıldı.

        '31 BİN KİŞİ BÖLGEYİ TERK ETTİ'

        Etiyopya Kamu Denetçiliği Enstitüsü, devlet televizyonu ETV'ye yaptığı açıklamada, saldırının failleri arasında devlet memurlarının da bulunduğunun tespit edildiğini ve katliam nedeniyle 31 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini belirtmişti.

        REKLAM

        Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in, Metekel'i ziyaret etmesinden bir gün sonra düzenlenen saldırı üzerine bölgeye asker konuşlandırıldı.

        Nil Nehri havzasındaki ülkeler arasında krize yol açan Hedasi Barajı'nın da bulunduğu eyalette, saldırıların özellikle Amhara etnik grubunu hedef aldığı biliniyor.

        Hükümet, on binlerce kişinin yerinden olduğu ve son aylarda tırmanışa geçen bölgedeki çatışmalarda, ülkenin kuzeyinde askeri operasyon yapılan isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) parmağı olduğunu savunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ