Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Evlerimizin vazgeçilmez dostları kediler hakkında 10 eğlenceli gerçek | Dış Haberler
        1

        Erkek kediye Tom denir, dişi kediler ise Molly veya Queen olarak adlandırılır. Bunlar, özel birer isim değil; kedileri adlandıran teknik terimlerdir. Bir erkek kediye Tom ismi verilirken, bir dişi kedinin adı Molly'dir ancak dişi kedi hamile ise o zaman Queen (Kraliçe) denir.

        2

        Kediler hep dört ayak üzerine düşer. Kediler, "doğrultma refleksi" adı verilen ayaklarının üzerine düşme yeteneğine sahiptir. Bu refleks, kedilerin hangi yönün aşağı olduğunu hızlı bir şekilde değerlendirmesine ve havada iken vücutlarını döndürmesine olanak tanır.

        3

        Bir kedi ne kadar yüksekten düşerse hayatta kalma olasılığı o kadar yüksektir. Bir kedi yüksekten düşerse hayatta kalabilir ancak alçak bir yerden düşerken kendisini inişe hazırlamaya vakti olmadığı için yaralanma şansı daha yüksektir.

        4

        Kediler sadece keyiften mırlamaz. Bazı kedilerin acıktıklarında farklı mırlamaları vardır; anne kediler de mırlamalarını yeni doğmuş yavrularıyla iletişim kurmak için kullanır.

        5

        Kedileri sütle beslemek yanlıştır. Kedilerin süt düşkünü olduğu yaygın bir bilgidir, ancak birçoğu aslında laktoza karşı toleranssızdır.

        Yavru kediler anne sütünü içebilirken onları inek sütü ile beslemek sağlıkları için çok tehlikeli olabilir. Kedinizi süt ile beslemek istiyorsanız sütün laktozsuz olduğundan emin olun.

        6

        Dünyadaki insanların yalnızca yüzde 11,5'i kendini "kedi insanı" olarak görüyor. Öte yandan, “köpek insanları” dünyanın yüzde 45'ini oluşturuyor.

        7

        Dusty adlı bir kedinin yaşamı boyunca toplam 420 yavrusu oldu. Dusty, sahipleriyle birlikte Teksas'ta yaşadı ve son yavrusunu 12 Haziran 1952'de doğurarak rekor kırdı.

        8

        Kediler, dünyanın bazı yerlerinde yiyecek olarak tüketiliyor. Birçok insan kedileri sever ve kedi yeme düşüncesi karşısında dehşete düşer, ancak bu her yerde böyle değildir. Kedi eti günümüzde yasal olsun ya da olmasın Afrika ve Asya'nın bazı bölgelerinde tüketiliyor hatta savaş zamanlarında İtalya, Fransa ve İspanya'da da tüketilirdi.

        9

        Kediler bir günde ortalama olarak 15 saat uyur. Kediler doğal olarak gece hayvanlarıdır, bu nedenle evcil kedilerin çoğu gün boyunca uyuklar.

        Normalde avlanmak için büyük miktarda enerjiye ihtiyaç duyarlar bu yüzden günün büyük bir bölümünde uyumaya eğilimlidirler. Evcil kediler de doğal olarak avlanmak için enerjilerini korumaya çalışır ancak onlar avlanmak yerine oynamayı veya evdekileri rahatsız etmeyi tercih edebilirler.

        10

        Bir kedinin kulağının içinde bulunan tüylü parçalara "kulak süsü" denir. Bu tüyler, içeriye pislik girmemesini sağlar aynı zamanda ses titreşimlerini alarak iyi duymalarına yardımcı olurlar. Kedilerin bu kadar iyi avcı olmasının sebeplerinden biri de budur.

        Kaynak: Tha Fact Site

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ