Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Twitter'da bazı hesaplar ücret ödememesine rağmen mavi tik işaretini geri aldı
        1

        Twitter'da mavi tik sorunu kontrolden çıkıyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra mavi tik ücretli hale getirilmişti.

        Ancak Tencrunch'ta yer alan bir habere göre; Twitter, 20 Nisan'da birçok hesaptan onay işaretini kaldırmasına rağmen abonelik için ödeme yapmayan bazı hesapların mavi tiklerini geri verdi.

        2

        Hafta sonu boyunca mavi tikini kaybetmiş birçok hesap, doğrulama işaretini geri aldı. Bir dönem Musk, Lebron James, Stephen King ve William Shantner gibi birkaç hesabın abonelik ücretini "şahsen ödediğini" söylemişti. Ancak şirket, daha cömert davranmaya karar vermiş gibi görünüyor.

        3

        Üstelik sadece bu da değil; Twitter bu kez de hesabın bir şirkete ait olduğunu gösteren altın tik işaretini, sahte bir Disney hesabına verdi. Sahte hesabın takipçi sayısı markayla uyuşmadığı gibi içinde ırkçı söylemlerin de yer aldığı fark edildi.

        4

        Üstelik sahte hesabın onay işareti aldıktan sonra takipçi sayısı arttı. Bu durum satın alınan onay işaretlerinin, kullanıcılar için ne derece yanıltıcı olabileceğini de göstermiş oldu.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ