Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? 2023 EYT emekli maaşı parası hesaplama ve sorgulama ekranı!
        1

        Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde yapılan son dakika açıklamaları sonrasında yasalaşması beklenen EYT ile ilgili son durumu ve "EYT'liler ne kadar emekli maaşı alacak?" sorusunun yanıtını haberimizde derledik. İşte Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar zirvesi ile EYT kapsamına giren kişilerin alacağı emekli maaşı hakkında merak edilen güncel bilgiler...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLADI

        Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki düzenleme için zirve yapıldı. Zirve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamalarda bulundu.

        3

        EYT'DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildeydi;

        Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz.

        Bu düzenleme ilk çıktığında 5.6 milyon emekli varken bugün 13.9 milyon emekliye hizmet veren Türkiye'ye ulaştık. Sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu kesimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık.

        Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi yaş sınırı uygulanmayacaktır.

        4

        EYT'LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. EYT'lilerin alacağı maaş ise açıklamalar sonrası gündeme geldi.

        SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile maaşlar hesaplanabiliyor.

        4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır.

        4A MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

        4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise SGK uygulamasından veya e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaya alacakları maaş tutarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

        4B MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

        4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ veya e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş tutarını öğrenebilir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

        4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ