Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Mart ayı FED faiz beklentisi ne yönde? FED faiz kararı ne olur? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ekonomi dünyasında gözler bu kez 2023 Mart ayı FED faiz kararına çevrildi. Piyasaları yakından ilgilendiren konuya ilişkin beklenen tarih iyice yaklamış durumda. Tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzudaki binlerce vatandaşımızın da beklediği toplantıyla ilgili tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik!

        2

        2023 MART AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

        2023 yılındaki ikinci FED faiz toplantısı 21 Mart ve 22 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı 22 Mart saat 21.00'de duyurulacak.

        3

        FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

        Analistler, 22 Mart'taki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışının yüzde 25 ihtimalle olasılık dahilinde olduğunu kaydederek, Powell'ın açıklamalarında konuya ilişkin ipuçları aranacağını ifade etti.

        Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek üç toplantıda toplam 75 baz puan faiz artırabileceğinin öngörüldüğünü hatırlatan analistler, Powell'ın açıklamalarının yanı sıra cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin de söz konusu beklentileri önemli ölçüde etkileyebileceğini kaydetti.