Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Aslında Ersun Yanal bu maçı 17.30'da kazanmıştı. Emre'ye oynamayacağı söylendi onun da 'kılı döndü' bençte oturmak zor geldi "sakat" denildi. Emre Belözoğlu ise bir karar verecek: Ya bu takımın ağabeyi olacak ya da tribal enfeksiyondan kendisine olan saygı azalacak. Bugün kulübede oturmalıydı.

        2

        Ama Yanal'ın iki doğru kararı vardı: 1- Emre'nin oynamaması ve Ozan'ın orta göbekte Gustavo ile ikili olması. 2 - Tolga Ciğerci'nin sol önde oynaması ve bu karar alınırken Deniz'in sağ kanatta olması.

        3

        Tartışılan pozisyonlara gelince. 2. devrede Serdar Aziz - Vida pozisyonu tartışılacaktır. Bence penaltı çalınabilirdi. Isla'nın N'Koudu'nun formasını çektiği pozisyonda ise o çekme şiddeti penaltıya sebebiyet verecek kadar değildi.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Gustavo'nun bir görev karmaşası yaşamadığı herhalde ilk maçtı. Oyunun savunma ve hücumda merkezi oldu. İşbilir uydusu ise Ozan... Dripling, çalım ve şutları da eklediği iyi oyununda asıl önemli görev ikinci toplardı.

        5

        Bu tabii sadece onun işi değildi ama Tolga ve Deniz’le birlikte bu işi çok iyi yaptılar. Maçın başında onların merkezi olduğu yıpratıcı baskı Avcı’nın hayal ettiği hızlı hücumları imkansız hale getirdi. Fenerbahçe orta sahası geçen hafta ne kadar geçirgense bu hafta da o kadar geçilmezdi.

        6

        ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe maçı hak ederek kazandı amma ve lakin 49. dakikada öyle bir pozisyon var ki skor 2-1 Fenerbahçe lehineyken Serdar Aziz, Vida'yı ceza sahasında grekoromen güreş karışımı yere indirdi. Net bir penaltı!

        7

        Hadi Cüneyt Çakır pozisyonu görmedi diyelim, eyyy Mete Kalkavan sen yukarıda ne iş yaparsın? Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda çok doğru bir hareket yaparak Cüneyt Çakır'ı çağırdın. Doğru bir karar çıktı.

        8

        VAR böyle pozisyonlarda var! Ama sizin mantığınız "Bir takıma VAR, diğer takıma YOK" olursa o zaman sizin hakkınızdaki adalet kelimesine şüphe düşer.

        9

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe kaybetseydi Yanal problem yaşayacaktı. Bu dakikadan sonra Avcı bu problemi yaşar mı bilemiyorum ama Beşiktaş'ta çok şeyin eskisi gibi olmayacağı açık. Hakemlik çok pozisyon var.

        10

        Rebocho'nun sahada pek az kimsenin gördüğü ve hakemin göremediği penaltı VAR yardımıyla Cüneyt Çakır tarafından verildi. Karar doğruydu. Fenerbahçe'nin 2. golünden önce Beşiktaş'ın faul itirazı var ama faul yoktu.

        11

        İki kritik pozisyon var. İlki kornerde Serdar'ın Vida'yı alenen itmesi. Bence penaltıydı. Ayrıca 2. yarıda N'Koudou ceza alanı içinde çekiliyor, forması yarım metre uzuyor ama ne Cüneyt'ten ne de VAR'dan çıt çıkmıyor. Tuhaf olan şu, hiçbir Beşiktaşlı'nın da gıkı çıkmıyor.

        12

        ALİ ECE: Avcı, Kadıköy’ü eksik analiz etmiş: Fenerbahçe, taraftarını arkasına alınca yani ilk golü atınca, hakemi de baskı altına alıyor ve 0-1’den dönmek derbilerde çok zorlaşıyor.

        13

        O yüzden Avcı 0-0 planını daha iyi yapmalıydı, Diaby gibi bir top kaptırma makinesi yerine ya ısrarla kazanmaya çalıştığı Oğuzhan’ı maça hazır hale getirmeliydi ya da direkt Ljajiç ile başlayıp ilk 10 dakikadan Fenerbahçe’ye yüzde 71 kadar yüksek oranda topa hükmetme fırsatını vermemeliydi.

        14

        GÜRCAN BİLGİÇ: Emre'nin yokluğundaki tempo ve baskı kalitesini Ersun Yanal analiz edecektir. Emre'nin aranmadığı ilk yarı, Emre'nin aklının ve özgüveninin her saniye arandığı ikinci 45...

        15

        Kazanma alışkanlığı olmayan bir takımın klasik hastalığıdır bu; sorumluluktan kaçmak… Zor bir dönemeçteydiler ve kırılma karşılaşmasından kazanarak çıkıyorlar.

        16

        "Yola devam" tabelasını kaldıran sonuç, zirvenin ateşini de arttıracak iddialarını peş peşe koydu. İki takımın da "vazgeçmeden" mücadele etmeleri, tansiyonu yüksek maçı minimum gerginlikle tamamlamaları da önemliydi.

        17

        ŞANSAL BÜYÜKA: Fenerbahçe bütün maçları derbi niyetine oynasa, herhalde her sezonu şampiyonlukla bitirirdi. Fenerbahçe’nin derbilerin sonuçlarını bu kadar kontrolü altına alıp, diğer maçlarda akılda, hayalde, hesapta olmayan puanlar yitirmesinin futbolun tekniğiyle, taktiğiyle anlatılır bir tarafı yok.

        18

        Beşiktaş, Kadıköy’de son yılların en etkisiz futbolunu oynadı. Daha doğrusu Fenerbahçe, Beşiktaş’ı oynatmadı. Hatta Fenerbahçe, bu sezonun en etkili maçını oynadı... Ozan, Serdar, Gustavo başta, Fenerbahçe’de boş adam yoktu. Çok hak ettiği bir maçı kazandı. Maçın adı derbi ise Fenerbahçe için sorun yok...